Prvi Karlovački

Probijanje zvučnog zida ili eksplozija meteora

Autor: Branko Obradović

28.02.2020

Mozaik

Redovite letačke aktivnosti Eskadrile lovačkih aviona HRZ-a

Iako nam je MORH potvrdio da će danas eskadrila lovačkih aviona imati određene aktivnosti u zraku te je moguće probijenje zvučnog zida, kojeg uvijek prati snažna detonacija, po pisanju medija, pojavila se nova informacija.

Naime, kako piše N1 uzrok snažne detonacije koja se mogla čuti u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske i Iste je eksplozija meteora iznad Učke. Iznad Slovenije je na trideset kilometara visine eksplodirao meteor. Dim se vidio i iznad Učke, dok se padanje meteora vidjelo i iz Zagreba, a čulo se kao grmljavina.

 

 

 

 

Eskadrila lovačkih aviona HRZ-a provodit će od 22. do 28. veljače redovite letačke aktivnosti tijekom kojih je moguće probijanje zvučnog zida

U sklopu planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. Eskadrile lovačkih aviona 91. krila provode od 22. do 28. veljače 2020. godine od 10 do 17 sati redovite letačke aktivnosti, tijekom kojih dolazi do probijanja zvučnog zida. To se dogodilo danas oko 10 sati i 30 minuta na području Zagrebačke županije, a detonacija se čula i na širem karlovačkom području.

Letovi se provode na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Sisačko-Moslavačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske županije, na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Letačke aktivnosti završavaju danas u 17 sati.

foto: Vrijeme.hr

Autor: Branko Obradović