Greencajt festival

Priznanja šumarskoj struci

VIŠE IZ RUBRIKE

Ekologija

Dobitnici priznanja su: Šumarska i drvodjeljska škola u Karlovcu, Hrvatske šume podružnica Karlovac te šumarije Duga Resa i Slunj

Karlovački šumari primili su zahvalnice za izniman doprinos jednoj od najvećih volonterskih ekoloških akcija Hrvatske - Com2pensanting by planting i to na Greencajtu, najvažnijem festivalu o održivosti u regiji.

Šumarska i drvodjeljska škola u Karlovcu, Hrvatske šume podružnica Karlovac, šumarije Duga Resa i Slunj priznanja su dobili zbog održane čak 94 akcije sadnje u suorganizaciji sa Savezom izviđača Hrvatske i agencijom Hearth. U akcijama je sudjelovalo preko 8.000 volontera, najviše učenika, koji su uz edukaciju o šumarstvu i klimatskim promjenama imali priliku dati konkretan doprinos sadnjom na predjelima pogođenim posljedicama klimatskih promjena.

Pod motom “Don't feed your monster”, u prostorima Zagrebačkog velesajma se od 22. do 24. svibnja održava četvrti po redu Greencajt festival, koji je okupio međunarodne i domaće govornike i paneliste s ciljem da se dodatno osvijesti javnost o problemu klimatskih promjena te naglasi važnost savladavanja zelenih globalnih izazova, kako na međunarodnoj razini, tako i u lokalnim sredinama.

Posebna je čast bila našim šumarima ove zahvalnice dobiti upravo na festivalu koji je okupio eminentne stručnjake i promotore iz područja zaštite okoliša među kojima su primjerice dobitnica Nobelove nagrade za mir dr. Lučka Kajfež Bogataj, savjetnik UN-a Marc Buckley,  poznati BBC-ev novinar Ben Fogel, naš putopisac Goran Milić, predsjednici najvećih hrvatskih kompanija, predstavnici i voditelji nadležnih resora i institucija te mnogi drugi uvaženi govornici, uzvanici, sudionici i pratitelji skupa.