Prvi Karlovački

Pristupna cesta do budućeg CGO-a Babina gora bit će završena krajem idućeg tjedna

Autor: Miloš Milovanović

26.02.2020

Karlovac

Mrzljak: Izgradnjom ove komunalne infrastrukture zapravo su stvoreni preduvjeti da se može početi s aktivnostima na realizaciji ogromnog projekta CGO-a Babina gora

Krajem idućeg tjedna završit će radovi na pristupnoj cesti prema budućem Centru za gospodarenje otpadom na Babinoj gori.

Grad Karlovac prijavio se na program ruralnog razvoja za ovu prometnicu. Vrijednost  radova iznosila je  8 milijuna kuna, od kojih je 7,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava što iz europskog , što iz državnog proračuna, a s 800 tisuća sudjelovale su županije i gradovi koji imaju poslovni udjel u temeljnom kapitalu tvrtke KODOS. Prometnica je dužine 1.804 metra, predviđena je za odvijanje dvosmjernog prometa, široka 6 metara sa pješačkom stazom, DTK kanalizacijom i oborinskom kanalizacijom. Do sada su izvedeni svi radovi na DTK kanalizaciji, javnoj rasvjeti i oborinskoj kanalizaciji, a cesta je asfaltirana u dužini od tisuću metara. Upravo je u tijeku asfaltiranje preostalih 800 metara prometnice i krajem idućeg tjedna očekujemo završetak radova. Izvođač radova bila je zajednica ponuditelja tvrtki Aquaterm i Ceste Karlovac, a uz Grad Karlovac u ovom projektu sudjelovala je i Hrvatska elektroprivreda koja je izgradila  srednje naponski kabel za opskrbu strujom budućeg Centra. Njihova vrijednost radova iznosila je 1,5 milijun kuna, izjavila je prilikom obilaska radova na prometnici u Brezovoj Glavi gradska pročelnica Ana Hranilović Trubić.  

Pored izgradnje prometnice gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija izgradila je vodoopskrbni cjevovod Vujići.

Projekt izgradnje vodoopskrbnog sustava u ovom dijelu u potpunosti je usuglašen s projektom izgradnje prometnice te je još jedan dobar primjer suradnje ViK-a i Grada Karlovca na proširenju komunalne infrastrukture. Na ovom području komunalna infrastruktura počela se proširivati  2013. godine izgradnjom cjevovoda Tušilović – Okić te je ovaj projekt nastavak spomenute izgradnje. Vrijednost mu je 1,3 milijuna kuna te je izgrađeno 1.887 metara vodoopskrbnog cjevovoda, tipska hidrostanica kao i priključci za 10-tak kućanstava na vodoopskrbni sustav. Radove je izvodila tvrtka Niskogradnja iz Karlovca, rekla je u ime ViK-a voditeljica projekta Zrinka Pintarić.

Zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak izrazio je zadovoljstvo završetkom još jednog projekta, značajnog za ovo područje, sufinanciranog sredstvima Europske unije.

– Izgradnjom ove komunalne infrastrukture zapravo su stvoreni preduvjeti da se može početi s aktivnostima na realizaciji ogromnog projekta Centra za gospodarenje otpadom Babina gora. Zahvaljujem se izvođaču radova i nadzoru što su u dogovorenom roku završili posao i vjerujem da će biti sve u redu s komunalnom infrastrukturom te da nećemo imati problema s nekim naknadnim radovima, poručio je zamjenik gradonačelnika. (m.m.)

Foto:i.č.

Autor: Miloš Milovanović