Mrzljak: Izgradnjom ove komunalne infrastrukture zapravo su stvoreni preduvjeti da se može početi s aktivnostima na realizaciji ogromnog projekta CGO-a Babina gora

Pristupna cesta do budućeg CGO-a Babina gora bit će završena krajem idućeg tjedna

VIŠE IZ RUBRIKE

  Krajem idućeg tjedna završit će radovi na pristupnoj cesti prema budućem Centru za gospodarenje otpadom na Babinoj gori.

  -Grad Karlovac prijavio se na program ruralnog razvoja za ovu prometnicu. Vrijednost  radova iznosila je  8 milijuna kuna, od kojih je 7,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava što iz europskog , što iz državnog proračuna, a s 800 tisuća sudjelovale su županije i gradovi koji imaju poslovni udjel u temeljnom kapitalu tvrtke KODOS. Prometnica je dužine 1.804 metra, predviđena je za odvijanje dvosmjernog prometa, široka 6 metara sa pješačkom stazom, DTK kanalizacijom i oborinskom kanalizacijom. Do sada su izvedeni svi radovi na DTK kanalizaciji, javnoj rasvjeti i oborinskoj kanalizaciji, a cesta je asfaltirana u dužini od tisuću metara. Upravo je u tijeku asfaltiranje preostalih 800 metara prometnice i krajem idućeg tjedna očekujemo završetak radova. Izvođač radova bila je zajednica ponuditelja tvrtki Aquaterm i Ceste Karlovac, a uz Grad Karlovac u ovom projektu sudjelovala je i Hrvatska elektroprivreda koja je izgradila  srednje naponski kabel za opskrbu strujom budućeg Centra. Njihova vrijednost radova iznosila je 1,5 milijun kuna, izjavila je prilikom obilaska radova na prometnici u Brezovoj Glavi gradska pročelnica Ana Hranilović Trubić.  

  Pored izgradnje prometnice gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija izgradila je vodoopskrbni cjevovod Vujići.

  -Projekt izgradnje vodoopskrbnog sustava u ovom dijelu u potpunosti je usuglašen s projektom izgradnje prometnice te je još jedan dobar primjer suradnje ViK-a i Grada Karlovca na proširenju komunalne infrastrukture. Na ovom području komunalna infrastruktura počela se proširivati  2013. godine izgradnjom cjevovoda Tušilović – Okić te je ovaj projekt nastavak spomenute izgradnje. Vrijednost mu je 1,3 milijuna kuna te je izgrađeno 1.887 metara vodoopskrbnog cjevovoda, tipska hidrostanica kao i priključci za 10-tak kućanstava na vodoopskrbni sustav. Radove je izvodila tvrtka Niskogradnja iz Karlovca, rekla je u ime ViK-a voditeljica projekta Zrinka Pintarić.

  Zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak izrazio je zadovoljstvo završetkom još jednog projekta, značajnog za ovo područje, sufinanciranog sredstvima Europske unije.

  - Izgradnjom ove komunalne infrastrukture zapravo su stvoreni preduvjeti da se može početi s aktivnostima na realizaciji ogromnog projekta Centra za gospodarenje otpadom Babina gora. Zahvaljujem se izvođaču radova i nadzoru što su u dogovorenom roku završili posao i vjerujem da će biti sve u redu s komunalnom infrastrukturom te da nećemo imati problema s nekim naknadnim radovima, poručio je zamjenik gradonačelnika. (m.m.)

  Foto:i.č.