Posjetitelje očekuje bogat program kroz 14 dana, a potom i organizirani doček Nove godine.

Priprema, pozor, ADVENT!

VIŠE IZ RUBRIKE

  Sve je spremno za novo izdanje manifestacije Advent u Karlovcu koja počinje danas u 17 sati na Šetalištu dr. Franje Tuđmana. Program će započeti Knjiguljicinim pričama i radionicom za djecu, a u 18 sati na Glazbenom paviljonu nastupiti će Folklorno društvo Vuge nakon čega slijedi svečano otvaranje Manifestacije u 20:30, te koncert Puhačkog orkestra grada Karlovca.

  U narednim danima očekuje nas bogat program s naglaskom na lokalne izvođače i kulturne programe popraćen raznovrsnom ugostiteljskom i trgovačkom ponudom karakterističnom za ovo doba godine. Za one koji se vole rekreirati tu je besplatno klizalište, ali i 2. Adventska utrka koja će se održati 18. prosinca, na kojoj će sudjelovati oko 300 trkača.

  Iz programa može se još izdvojiti nastup Matije Cveka & Funkensteinsa na sam Božić. Ovaj mladi glazbenik i kantautor jedan je od najbrže rastućih imena na hrvatskoj glazbenoj sceni. Svojim albumom prvijencem – „Izbirljivo i slučajno“ osvojio je domaći eter i publiku, a odlikuje se iznimno kvalitetnim live nastupima sa svojim bendom The Funkensteins. Dan kasnije, na Štefanje, nastupit će Dino Dvornik tribute band, a slavit ćemo i Novu godinu uz Gospodare Tambura. Neno Belan je nažalost, zbog bolesti primoran otkazati ranije najavljeni nastup na Adventu u Karlovcu. Detaljan raspored događaja na Manifestaciji možete pogledati OVDJE.

  U raznovrsnoj ugostiteljskoj ponudi karakterističnoj za ovo doba godine pronaći će se  skandinavski burgeri, hot dogovi, hembakade krumpir, buncek, razne druge kobasice i ostale adventske delicije, dok će slatku ponudu krasiti popularne germknedle, fritule, švedski i norveški vafli, cimet rolice, palačinke i za najmlađe šećerne vate te kokice. Osim uz kuhano vino posjetitelji će se moći grijati uz veliki izbor toplih koktela, vrućih čokolada, glogga, cidera, čajeva.

  Trgovačka ponuda sastojat će se od raznih lokalnih suvenira i prigodnih blagdanskih poklona poput: autohtonih karlovačkih suvenira kao što su „Karlovačka magla“, suveniri s motivima grada Karlovca i kulturne baštine, božićni ukrasi, čestitke, knjige, unikatni keramički predmeti i šalice te ručni radovi.

  Ugostiteljsku ponudu nudit će: Boniem, Caffe Bar VIP, Cocktail corner, La Ursula, Mali caffe Bosiljevac, Mr. Bjorg, Movie corn, Obrt Lego, Ukus, Vagabundo, dok će trgovačku ponudu nuditi: Paviljon Katzler, Jak kao Jakov, Obrt Bosiljevac , Movie corn i Žitoproizvod.