Gradonačelnik Mandić o pontonskom mostu

Prioritet je kontrolirati pontonac i zaštiti drveni most

VIŠE IZ RUBRIKE

spriječiti sudar mostova

Vjerojatno ćemo zamoliti za pomoć i inženjeriju Hrvatske vojske, najavio je gradonačelnik

Prioritet je u ovom trenutku dodatno osigurati pontonac i zaštiti stari drveni most, kazao je gradonačelnik Damir Mandić nakon obilaska Korane gdje se na terenu uvjerio kakvo je stanje s pontonskim mostom.

-Tijekom današnjeg poslijepodneva će se odraditi dodatna recimo to vezivanja pontonca za obalu. Naime, prioritet je zaštititi drveni most. Danas će iz tvrtke Energoremont, koja je radila most, i naši vatrogasci s HGSS-ovcima odraditi ta dodatna ojačanja, s obzirom da imamo najavu kiše noćas što donosi dodatna povećanja vodostaja u ovom trenutku je to prioritet, dodao je gradonačelnik.

S obzirom na situaciju, prvenstveno zbog povišenog vodostaja, sada je nemoguće baratiti bilo kakvim procjenama o oštećenjima i troškovima.

-Mi smo i sinoć odmah kontaktirali projektanta, gospodina Čordaševa, prokomentirali smo to što se dogodilo. U ovom trenutku se ne može uopće točno utvrditi zašto je došlo do odvajanja mosta. Muljevito je, vodostaj je visok nemoguće je utvrditi što se dogodilo tako da je u ovom trenutku teško predvidjeti i što će trebati napraviti kako bi se most vratio na prvobitnu lokaciju i da bi ponovo bio u funkciji. Posebno nam je izazovno, s obzirom na visoke vodostaje, kako u nekakvom dužem vremenu most kontrolirati, napomenuo je Mandić.

O daljnjim koracima više će se znati u ponedjeljak, najavio je gradonačelnik, kad će biti održan sastanak Stožera civilne zaštite na kojem će sudjelovati i tvrtka koja je gradila i projektanti i svi ostali koji mogu pomoći u rješavanju ovog problema.

-Vrlo vjerojatno ćemo zamoliti i inženjeriju Hrvatske vojske da nam pomognu, ali ponavljam otežavajuća je okolnost je vodostaj i kiše. Velike probleme također stvara, a to je očito i u prijašnjim povećanjima vodostaja su te naplavine. Tamo gdje sinoć nije bilo ništa do sada kad smo bili na Korani je to dramatično puno. Tako da će se i tome morati voditi briga i naći način kako to eliminirati da ne dođe do daljnjih oštećivanja mosta. No, vjerujem da ćemo nakon ponedjeljka imati neke konkretnije korake za naredno vrijeme, zaključno je istaknuo Damir Mandić