Prvi Karlovački

Priopćenje vezano uz studentsku menzu Veleučilišta u Karlovcu

09.10.2019

Karlovac

Priopćenje Županijske organizacije Mladeži HDZ-a Karlovačke županije

Priopćenje donosimo u cjelosti.

Nedavno smo iz različitih izvora, od medijskih objava do samih mladih ljudi saznali za problem sa subvencioniranjem prehrane studenata Veleučilišta u Karlovcu. Razočarani nebrigom za osiguravanje kvalitete studentskog života, obraćamo Vam se kao posrednicima, medijima koji će prenijeti našu poruku odgovornima. Od njih zahtijevamo žurno rješenje koje će biti na korist studentima Veleučilišta u Karlovcu.

Prehrana predstavlja jednu od osnovnih životnih potreba, a mnogi studenti, boraveći u Karlovcu i udaljeni od svojih domova, jedino u studentskim menzama mogu pojesti topli obrok prikladan njihovu budžetu. U suvremenom dobu u kojem težimo ka razvoju i razvitku, kako osobnom, tako i onom cjelokupne zajednice u kojoj živimo i djelujemo, izražavamo krajnje nezadovoljstvo činjenicom da smo primorani činiti ovakav korak. Zalažemo se za bolji život mladih u gradu Karlovcu i čitavoj županiji, što posebno uključuje studente. Dolazeći iz različitih krajeva naše županije, ali i Hrvatske, studenti karlovačkog Veleučilišta predstavljaju centar znanja u gradu Karlovcu. S ciljem stvaranja kvalitetnog obrazovanog kadra, međusobnog umrežavanja mladih u gradu i županiji te povećanja kvalitete življenja, voljeli bismo kada bi studenti naš grad odabrali mjestom njihova budućega razvoja i nakon što završe studij.

Odlazak velikog broja mladih radi potrage za boljim uvjetima života ostavio je trag na društvu. Kako bismo spriječili svaki daljnji odljev mladih, potrebna su puno veća ulaganja u obrazovanje i njegovu kvalitetu. Karlovac je grad raznolikih mogućnosti za studente i već se postojećim studijima te novim studentskim domom profilirao kao veleučilišni centar. Uz mnoge potencijale koje grad ima, stvaranje i jačanje grada kao centra znanja, kompetencija i izvrsnosti svakako je jedna od njih. Stoga, želimo li da Karlovac postane i gradom mladih, nužno je prestati donositi odluke na njihovu štetu.

Želimo li vidjeti promjenu u svijetu oko nas, moramo sami biti dio promjene. Iako smo mladi, svjesni smo činjenice da samo ustrajnim radom možemo potaknuti i dovesti do konkretnih poboljšanja i promjena u društvu.

Stoga se nadamo da ćemo ovime potaknuti i druge na promišljanje i na promjene koje će dovesti do rješenja nastalog problema. Budući da je riječ o više nego važnom pitanju koje se tiče brojih mladih u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, pomno ćemo pratiti daljnji razvoj situacije.

Mladež HDZ-a Karlovačke županije