PU karlovačka

Prilikom kupoprodaje na internetu prevaren 78-godišnjak

VIŠE IZ RUBRIKE

  Internetska prijevara

  Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac s ispostavom Vojnić zaprimljena prijava 78-godišnjaka koji je radi reklamacije naručenog proizvoda putem internetske trgovine stupio u kontakt s nepoznatom ženskom osobom koja se predstavila kao osoba ovlaštena za zaštitu potrošača na području Europske unije.

  Kako bi dobio povrat ustupio je nepoznatoj osobi sve podatke sa svoje  bankovne kartice te ubrzo  primijetio kako mu je s računa skinut novčani iznos veći od 2000 eura. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

  Koristimo ovu priliku i još jednom savjetujemo građanima da budu vrlo oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela.

  Nikada nemojte ustupati svoje osobne podatke, kao ni  informacije o bankovnim računima: broj PIN-a, lozinku, CVC/CVV brojeve za online bankarstvo kao niti rok važenja i broj kartice, osobama koje ne poznajete.

  Više o internetskim prijevarama i kako ih spriječiti možete pročitati na poveznici Web heroj - Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba.

  Također možete prije ili prilikom online kupovine  putem servisa CERT iffy provjeriti ima li  internetska trgovina obilježja lažnog weba.  Sve što trebate napraviti kako bi provjerili internetsku trgovinu je da na stranici https://iffy.cert.hr upišete ili zalijepite URL adresu trgovine koju želite provjeriti.

  Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola

  Policijski službenici su utvrdili da je rano jutros u Karlovcu 59-godišnjak upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, bez police obveznog osiguranja i s isteklom vozačkom i prometnom dozvolom te osobnom iskaznicom. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i Zakona o osobnoj iskaznici.