PU karlovačka

Prijavljen 22-godišnjak zbog izmišljanja i širenja lažnih vijesti

VIŠE IZ RUBRIKE

Izmišljena vijest na društvenoj mreži

Policija podsjeća roditelje i djecu na odgovorno korištenje interneta i društvenih mreža

Nakon što je 2. studenog, muškarac na društvenoj mreži javno objavio vijest da su osobe iz vozila njemačkih nacionalnih oznaka koje se kretalo iz Ogulina prema Oštarijama ponudile piće dvojici muškaraca koje su zatim htjeli oteti, međutim nisu uspjeli jer ih je on spasio, policijski službenici PP Ogulin proveli su kriminalističko istraživanje.

Utvrdili su da je 22-godišnjak na svojoj društvenoj mreži objavio spomenutu objavu i fotografiju navedenog vozila uz tvrdnju kako ih je on spasio, a koji navodi nisu potvrđeni te se navedeni događaj nije niti dogodio.

Protiv 22-godišnjaka, radi izmišljanja ili širenja lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana, nadležnom općinskom sudu podnijet je optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 16. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Budući da su neprovjerene i netočne informacije dovele do uznemiravanja i zabrinutosti građana, Policijska uprava karlovačka ponovno podsjeća na savjete za roditelje i djecu o sigurnom i odgovornom korištenju interneta i društvenih mreža , a s ciljem zaštite djece, mladih i odraslih od štetnih učinaka ovakvih vijesti.