U Zelenoj knjižnici predstavljena slikovnica „Stablo koje govori“

Prijateljice Ana i Martina napisale slikovnicu o prijateljstvu

VIŠE IZ RUBRIKE

Za najmlađe

Na predstavljanju su priču „Stablo koje govori“ „ispričale“ lutke što je razveselilo najmlađe u publici

U Zelenoj knjižnici u Aquatici danas se tražilo mjesto više na predstavljanju slikovnice „Stablo koje govori“. Autorice slikovnice su Ana Prugovečki koja je napisala priču, a za ilustracije je zaslužna Martina Štefanić.

-Martina i ja radimo zajedno. Odgojiteljica sam u vrtiću Mahičo, Martina je asistentica i to nas je zapravo spojilo. Kroz rad volim pisati razne tekstove za djecu…, kazala je Ana, a nastavlja Martina -…a ja voli crtati i izrađivati razne materijale za djecu, koji njih jako vesele, jer su šareni i veseli.

Priča „Stablo koje govori“, priča je o dvije djevojčice Maši i Zoli koje u potrazi za papirnatim avionom završe u neobičnoj šumi. Kroz priču nas vodi simpatični vrabac Dabi, a u slikovnici se krije zagonetka,  labirinta i stihovi o prijateljstvu.

-Slikovnica govori o prijateljstvu jer smatramo da je to djeci u toj dobi, pogotovo u vrtiću jako važno. Puno s njima o tome razgovaramo, kakav treba biti prijatelj, što je u redu, što nije. Smatramo da će djeca kroz ovu slikovnicu steći neke vrijednosti koje će im biti važne i kasnije za život, napomenula je Ana.

-Nadamo se da će se slikovnica svidjeti onima kojima je namijenjena, dodala je Martina kao i da vjeruje da suradnja neće stati na ovoj prvoj zajedničkoj slikovnici.

-Ideja ima i vjerujem da će uskoro biti još slikovnica, napomenula je Ana.

Za izdavanje slikovnice zaslužna je tvrtka Woodz produkcion d. o. o., odnosno Adrijana Prugovečki ujedno i urednica.  Predstavljanje je dio programa Zelene knjižnice, odnosno Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić u mjesecu hrvatske knjige.

Na predstavljanju su priču „Stablo koje govori“ „ispričale“ lutke što je razveselilo najmlađe u publici.