Prvi Karlovački

Prihvaćeno sufinanciranje obnove i opremanja Civilnog strelišta Jamadol

Autor: Branko Obradović

22.07.2022

Karlovac

Grad Karlovac uspješno je prijavio projekt obnove i opremanja Civilnog strelišta Jamadol, te putem spomenutog natječaja ostvario sufinanciranje s iznosom od 817.021,00 kuna

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je odluku o sufinanciranju 77 projekata sportske infrastrukture u Hrvatskoj u vrijednosti većoj od 30 milijuna kuna, a na temelju Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini.

Na Natječaj je ukupno prijavljen 261 projekt s ukupnom vrijednosti zatraženih sredstava od oko 320.000.000,00 kuna, a sredstva će biti dodijeljena 77 najbolje ocijenjenim projektima.

Grad Karlovac uspješno je prijavio projekt obnove i opremanja Civilnog strelišta Jamadol, te putem spomenutog natječaja ostvario sufinanciranje s iznosom od 817.021,00 kuna. Ukupna vrijednost zahvata procijenjena je na oko 1.2 milijun kuna zbog čega će razlika sredstava biti osigurana u proračunu Grada Karlovca. Projektnom prijavom su planirani građevinski radovi te nabava opreme, odnosno meta koje se koriste na velikim svjetskim natjecanjima te natjecateljima pružaju najrealističniju pripremu za natjecanja i najkvalitetniju opremu za ocjenjivanje pogodaka.

Projektom predložena oprema jedina na svijetu ima certifikate za sva streljačka natjecanja od klupskih pa do najviših razina poput Olimpijskih igara i svjetskih prvenstava.

Natječajem Ministarstva i konkretnim projektom Grada Karlovca potiče se promidžba sportskih vrijednosti i popularizacija sporta među građanima, unaprjeđenje sustava sporta te međunarodna sportska promocija.