Županijska skupština

Prihvaćeno polugodišnje izvješće o radu županice Karlovačke županije

VIŠE IZ RUBRIKE

Projektna orijentacija

S 34 glasova za, šest protiv i tri suzdržana prihvaćeno je izvješće o radu županice Karlovačke županije za prvih šest mjeseci ove godine.

Pobrojavajući što je sve u navedenom razdoblju realizirano ili je u tijeku, županica Martina Furdek Hajdin je istaknula kako se iz toga može iščitati da se radi o njihovoj projektnoj orijentaciji, te kako s realizacijom brojnih projekata koji trebaju ovom području žele ostvariti kvalitetniji životni standard stanovnika. Naglasila je i kako ne robuju europskim sredstvima i javnim pozivima, ali ih vrlo spretno koriste, te kako nema nijednog projekta koji se financira isključivo vlastitim sredstvima.  Između ostalog je izjavila i kako od svojih djelatnika, a i same sebe zahtijeva učinkovitost, brz i proaktivan rad kako bi bili servis svim građanima, javnom, a posebno privatnom sektoru, jer samo tako mogu očekivati bolji i kvalitetniji život na području županije.

Čak i oporbeni vijećnik Dubravko Golubić iz Možemo rekao je kako se dosta radilo i kako ima puno dobrih stvari, poput projekta zaštite rijeke Mrežnice, ali kako ima i primjedbi. Među primjedbama istaknuo je kako ne mogu biti zadovoljni „trakavicom“, odnosno sporom gradnjom Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Babina gora, također sustav obrane od poplava „sporo raste“ i drugo.