Održana deveta sjednica Skupštine Karlovačke sportske zajednice

Prihvaćeno izvješće o radu u 2023. godini, izbori za novo vodstvo u rujnu

VIŠE IZ RUBRIKE

Sjednica

Održana zadnja sjednica Skupštine u ovom sazivu

U Sportskoj dvorani na Rakovcu danas je održana deveta sjednica Skupštine Karlovačke sportske zajednice, to je bila zadnja sjednica u ovom sazivu, jer ističe mandat od četiri godine. Između ostalog, na dnevnom redu bilo je izvješće o radu i izvršenju financijskog plana Karlovačke sportske zajednice za 2023. godinu. Predsjednik Karlovačke sportske zajednice Željko Šančić istaknuo da je prošle godine Grad Karlovac za sport izdvojio iz proračuna 1.533.069 eura.

-Karlovačka sportska zajednica ima 132 članice, veliko je to bogatstvo, ali i briga i izazov. U prošloj godini imali smo dvadeset sjednica Upravnog odbora i dvije redovne sjednice Skupštine. Karlovačka sportska zajednica ima 28 profesionalnih trenera, 18 u punom radnom vremenu, a deset u pola radnog vremena. Klubovi sami financiraju sedam trenera s punim radnim vremenom i jednog trenera u pola radnog vremena, to je značajan porast broja trenera, a moram istaknuti da je povišena osnovica za plaće trenera, rekao je Željko Šančić.

Predsjednik Željko Šančić kazao je da je prošla godina bila izazovna, ali da je Karlovačka sportska zajednica kvalitetno odradila posao.

-U 2023. godini proveli smo tri javna poziva za dodjelu sredstava klubovima. Dvadeset sportaša i sportašica bilo je stipendirano od strane Karlovačke sportske zajednice. Organizirali smo niz sportskih manifestacija kao nositelji, ali i kao partneri nositeljima organizacije. Klubovima smo pomagali i s kombi vozilima za odlazak na natjecanja. Tako su klubovi s kombi vozilima ukupno prevalili 128.000 kilometara. Izbori za novo vodstvo Karlovačke sportske zajednice bit će u rujnu, istaknuo je Željko Šančić.

Skupština je donijela odluku da se iz Karlovačke sportske zajednice izbrišu Golf klub Karlovac, Malonogometni klub Futsal Karlovac, Konjički klub Četiri rijeke, Klub američkog nogometa Karlovac Dukes, Skijaški klub Yeti, Streljački klub Lola Ribar, Streljački klub Pivovara i Taekwondo klub Hrvatski orao.