Prvi Karlovački

Priče iz pera Morane Rožman, Ivančice Šebalj, Darka Lisca i Hrvoja Stojanova promoviraju i otkrivaju Karlovac turistima i „lokalcima“

Autor: Ksenija Begović

30.04.2021

Karlovac

Tko su „labatorci“, kako pripremiti amura, zašto ništa ne može zaustaviti Ivanjski krijes, zbog čega je Karlovčanima važan križ Svete Trojice i druge karlovačke priče i legende dio su novog turističkog proizvoda Turističke zajednice grada Karlovca. Radi se o turističkom blogu.

Novi je projekt predstavljen sinoć u atriju Starog grada Dubovca, a četvero autora – Morana Rožman, Ivančica Šebalj, Darko Lisac i Hrvoje Stojanov pročitali su na predstavljanju ulomke iz svojih priča. Blog ima pet kategorija: Mjesta i doživljaji, Kultura i umjetnost, U prirodi, Na meniju i Foto priče.

Mi stvaramo dobre priče. Neke su temeljene na iskustvu, neke na vlastitim okusnim pupoljcima, neke na pravim povijesnim činjenicama, a neke su samo osobni doživljaj nas koji neizmjerno volimo Karlovac i njegove stanovnike, rekla je između ostalog na predstavljanju direktorica TZ Karlovca Marina Burić.

Razlog pokretanja ovog projekta je privući posjetitelja kroz sadržaj koji je i korisna informacija, a s druge strane nudi iskustvo grada iz osobnog pogleda svakog od blogera. Cilj je da ovim pričama budu inspirirani ne samo gosti nego i „lokalci“ i da krenu u potragu za skrivenim pričama, a to mogu učiniti na https://blog.visitkarlovac.hr

Blog je u kontinuiranom nastojanju. Karlovac je neiscrpan izvor priča koje čekaju da budu ispričane. Sigurni smo da ćemo kroz ovaj blog pronaći put do onih koji nas još nisu pronašli. Nastojat ćemo motivirati dolaske u Karlovac i sigurna sam da ćemo u tome uspjeti. Istražite blog i posjetite ga. Nove priče su već u nastajanju, poručila je Burić.

Gradonačelnik Damir Mandić, ujedno i predsjednik Turističkog vijeća, zahvalio je blogerima koji promoviraju, ali i čuvaju vrijednosti ovog grada.

Tu emociju koju vi imate za grad, svatko u nekom svom prostoru, zaista ju komunicirate odlično. Zahvaljujem vam i uvjeren sam da će prije svega Karlovčanima, a onda i ljudima sa strane koji budu pričali ili čitali priče o našem gradu to puno značiti, istaknuo je Mandić.