PU karlovačka

Prezentirano policijsko zanimanje-pozvali mlade da postanu dio tima MUP-a

VIŠE IZ RUBRIKE

Dan otvorenih vrata

Želja im je da što više mladih dođe u redove policije, nude im sigurnu plaću, zanimljiv i dinamičan posao.

Na Danu otvorenih vrata PU karlovačke održanim danas u prostoru Tehničke škole Karlovac mladima iz karlovačkih srednjih škola predstavljeno je policijsko zanimanje. Kako bi animirali što više mladih za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, ali i u program srednjoškolskog obrazovanja (u III. razred srednje škole) Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ i Policijska škola „Josip Jović“ zajedno s policijskim upravama pokrenuli su niz promotivnih aktivnosti.

U vrijeme provođenja aktivnosti postavljeni su info pultevi s opremom i tehnikom koju policija koristi u svakodnevnom radu, gdje su se zainteresirani mogli upoznati sa svim segmentima rada i rodovima policije (temeljna, kriminalistička, prometna, granična i interventna policija, protueksplozijski odjel) te razgovarati s policijskim službenicima o temama za koje pokažu interes. Demo tim Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke održao je pokaznu vježbu tehnike samoobrane, što je svakako najviše privuklo pažnju i oduševilo učenike, ali i njihove nastavnike i profesore.

Načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Car nazočio je na ovoj aktivnosti i pozvao mlade da postanu dio tima MUP-a i zajedno s njima pridonesu većoj sigurnosti zajednice. Istaknuo je kako im je želja da što više mladih dođe u njihove redove, nude im sigurnu plaću, zanimljiv i dinamičan posao.

Tijekom programa mladi su se imali priliku upoznati s otvorenim natječajima i uvjetima za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u ovoj godini i za upis učenika u 3. razred Policijske škole „Josip Jović“.

-Pozivamo sve one koji su završili srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju, hrvatski su državljani, mlađi su od 28 godina, ispunjavaju i ostale potrebne uvjete, a posebice imaju želju postati policajci i policajke, da se prijave na natječaj koji je otvoren do 15. kolovoza 2023. godine.

Oni učenici koji žele upisati treći razred srednje policijske škole mogu se prijaviti na natječaj koji je otvoren do 1. kolovoza 2023.

Sve informacije o tome, možete pronaći na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik", ali i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, TikTok.

Više informacija nalazi se na poveznici: Postani policajac/policajka.