Dolaskom hladnijeg  vremena, snijega i niskih temperatura,  kućne instalacije zaslužuju posebnu pažnju

Preporuke i savjeti potrošačima iz ViK-a

VIŠE IZ RUBRIKE

    Iz karlovačke gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija izvijestili su da dolaskom hladnijeg  vremena, snijega i niskih temperatura,  kućne instalacije zaslužuju posebnu pažnju.

    -Kako  bi izbjegli trošak kojeg uzrokuje puknuće smrznute cijevi , podsjećamo vas na korake i aktivnosti kojima ćete preduhitriti neželjene posljedice, a sačuvati nekoliko dragocjenosti: vrijeme, novac i naravno vodu. Provjerite jesu li vodomjerna okna dobro zatvorena, a u slučaju ekstremno niskih temperatura zaštitite instalacije unutar vodomjernih okana  stiroporom ili staklenom vunom.  Interne cijevi koje  vode do garaža i dvorišnih objekata koji se ne griju, ispraznite ili toplinski izolirajte npr. filcom ili građevinskom folijom, savjetuju iz ViK-a i dodaju.

    -Imate li vikendicu , drugi objekt koji ne koristite redovito , kuću u kojoj nitko ne stanuje, ili odlazite na dulji put, zatvorite ventil iza vodomjera i obavezno ispustite vodu kako bi se spriječilo smrzavanje cijevi.

    Podsjećaju također da se u zimskom razdoblju otežano očitavaju vodomjeri pa preporučuju.

    -Dužnost je korisnika omogućiti pristup vodomjernom oknu, na način da poklopci budu očišćeni od lišća, zemlje, trave, snijega ili leda, kako bi na obostrano zadovoljstvo mogli točno očitati potrošak vode.