Prvi Karlovački

Premoćna pobjeda Andreja Plenkovića

15.03.2020

Politika

Plenković uvjerljivo pobijedio u Karlovcu i Karlovačkoj županiji

Prema još uvijek neslužbenim rezultatima, Andrej Plenković uvjerljivo je na današnjim unutarstranačkim izborima u HDZ-u s više od 80 posto glasova pobijedio Miru Kovača i tako je ponovno izabran za predsjednika HDZ-a.

Također, Tomo Medved, član njegovog tima “Odvažno za Hrvatsku” sa značajnom razlikom pobijedio je  svog protukandidata Ivana Penavu za funkciju zamjenika predsjednika HDZ-a.

U vodstvu su i članovi Plenkovićevog tima „Odvažno za Hrvatsku“ Oleg Butković, Ivan Anušić, Branko Bačić i Zdravka Bušić.

Podsjetimo, članovi HDZ-a danas su na unutarstranačkim izborima birali vodstvo stranke – predsjednika, zamjenika predsjednika i četiri potpredsjednika.

Kandidati za potpredsjednike Kovačevog tima „Opcija za promjene“ bili su  Milijan Brkić, Davor Ivo Stier i Tomislav Tolušić.

Za potpredsjednike stranke kandidirali su se i neovisni kandidati Ivan Kujundžić i Hrvoje Tomasović.

Članovi HDZ-a su vodstvo stranke birali po načelu jedan član-jedan glas.

U Karlovačkoj županiji je od 2.853 izašlih članova za Plenkovića svoj glas dalo 2.273 glasača, a za Kovača 571 HDZ-ovac. Kako neslužbeno doznajemo, u gradu Karlovcu je svoj glas Plenkoviću dalo 813, a Kovaču 209 članova HDZ-a.

 

(sl)