Prvi Karlovački

Preminuo Marko Bubaš

20.09.2019

Karlovac

Posljednji ispraćaj Marka Bubaša bit će u utorak 24. rujna u 12 sati i 30 minuta na Groblju Jamadol

Danas je preminuo u 75. godini predsjednik Udruge inovatora Karlovačke Županije Marko Bubaš.

Marko Bubaš rođen je u Milanima, općina Bosiljevo, 1944. godine, a srednje obrazovanje je stekao u Karlovcu. Nastavio je školovanje uz rad na VTSŠ, u Karlovcu i diplomirao je 1975. godine te postiže zvanje inženjera strojarstva. Od 1976. godine vodi službu za inovacije i licence u SOUR Jugoturbina i od tada se profesionalno bavi organizacijom inventivne djelatnosti za SOUR Jugoturbina.

U proljeće 1993. godine osnovana je Udruga inovatora Županije karlovačke, a za predsjednik je izabran Marko Bubaš. Udruga inovatora ima preko 200 članova iz preko 35 poduzeća s područja opčine Karlovac, Ozalj, Duga Resa, Ogulin i Slunj.

Marko Bubaš je u nekoliko mandata bio član predsjedništva odnosno Izvršnog odbora Hrvatskog saveza inovatora gdje je aktivno djelovao do smrti.

Iz područja inventivnog rada više je puta nagrađivan. Dobio je Zahvalnicu sa zlatnom plaketom od “INOVA – 83” za doprinos u realizaciji izložbe izuma i tehničkih unapređenja i noviteta. Marko Bubaš dobio je Nagradu Grada Karlovca 2017. godine.

Tri su najvažnije – nagrade koje je primio marko Bubaš – “Faust Vrančić”, odlikovanje Predsjednika i titula Vitez inovatorstva od belgijske komore inovatora i Grada Bruxellesa.

Posljednji ispraćaj Marka Bubaša bit će u utorak 24. rujna u 12 sati i 30 minuta na Groblju Jamadol.