Dramski studio Zorin dom

Premijera mjuzikla "Pepeljuga"

VIŠE IZ RUBRIKE

70 godina Dramskog studija

Očekujem da će ovaj mjuzikl poharati Hrvatsku pa možda i šire, poručio je gradonačelnik Mandić.

Premijera mjuzikla "Pepeljuga" Dramskog studija Zorin dom koji proslavlja 70 godina djelovanja, odigrat će se u petak 19.5. i subotu 20. 5. s početkom u 20 sati. Radi se o mjuziklu na tekst Vladimira Nazora, u režiji Sanje Hrnjak kojeg igraju članovi ansambla Dramskog studija Zorin doma, Lucija Jelušić Šimatović, Valerija Nikolovska, Fabijan Pavao Medvešek, Stefano Surian i Ivan Šimatović. Autori glazbe su Ivica Šimić i Ante Gelo.

Dugogodišnja članica Dramskog studija i sudionica ovog mjuzikla, Marijana Nikšić koja je sudjelovala i u predstavi Pepeljuga Vladimira Nazora iz 1995. godine, istaknula je kako joj je velika odgovornost što predstavlja sve generacije Berislava Frkića igrajući među ljudima koje je „zapravo kazališno odgojila Sanja Hrnjak“.

-To mi je velika odgovornost, ali i velika radost. Svi smo iz Dramskog studija Zorin dom zapravo jedno veliko srce, ponos i dika grada Karlovca.

Ušli smo u jedan veliki projekt, u ozbiljnu predstavu koja nadilazi amaterizam kao takav, poručila je.

Specifično za premijeru ovog mjuzikla je da će u petak i u subotu imati različiti postav, prvog dana, odnosno na prvoj premijeri nastupaju gosti, a na drugoj samo članovi Dramskog studija.

Valerija Nikolovska, jazz pjevačica i sudionica mjuzikla izjavila je kako se nakon nešto više od dva mjeseca više ne osjeća kao gošća u Dramskom studiju, te kako joj je ovo glumački debi budući je do sada nastupala kao pjevačica, a ne kao glumica.

Na značaj 70. obljetnice Dramskog studija osvrnuo se i gradonačelnik Damir Mandić.

-Sedamdeset godina Dramskog studija je ne samo 70 godina jednog organiziranog bavljenja glumom, nego jedna tradicija koja je ne samo odgajala glumce nego i kazališnu publiku u gradu Karlovcu.

Ovaj projekt smo s razine gradske uprave prepoznali kao nešto jako važno i vrijedno. Čini mi se da je ovo jedna karlovačka priča u kojoj su gosti postali domaći, koja će pronijeti ime Karlovca puno šire od Zorin doma.

Očekujem da će ovaj mjuzikl poharati Hrvatsku, pa možda i šire, poručio je prvi čovjek našeg grada.