Marija Jelkovac: Nismo puno izgubili

Premda pobjednici - poraženi

VIŠE IZ RUBRIKE

  Županijska organizacija HDZ-a organizirala je danas u restoranu Trgovačko-ugostiteljske škole konferenciju za medije na temu rezultata predsjedničkih izbora. Pressici su prisustvovali predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Nada Murganić, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije, te predsjednici gradskih organizacija HDZ-a gradova Karlovca, Ogulina Ozlja i Slunja Marija Jelkovac, Tomislav Lipošćak, Stjepan Basar i Jure Katić. Prvi je govorio slunjski gradonačelnik Jure Katić.

  -Možemo biti zadovoljni s rezultatima drugog kruga predsjedničkih izbora na području grada Slunja, ali i općina Cetingrad i Rakovica. Izlaznost je u Slunju bila 55 posto, u Rakovici 53 posto i u Cetingradu 45 posto. Za kandidatkinju HDZ-a u Slunju je glasalo 65 posto, u Rakovici 68 i u Cetingradu 62 posto. Zahvaljujem svima koji su dali glas Kolindi Grabar-Kitarović. Vidljivo je da su područja koja su bila zahvaćena ratnim zbivanjima vezana uz HDZ, kazao je Katić.

  Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Ozlja Stjepan Basar kazao je da je izlaznost na području Ozlja bila blizu 59 posto.

  -U prvom krugu predsjedničkih izbora bila je jedna situacija u Ozlju, a sada je bila malo drugačija. Uvijek sve ide na knap. U drugom krugu Kolinda Grabar-Kitarović poražena je za 3,67 posto, a toliko je bilo na području Ozlja nevažećih listića. Kada bi se to matematički zbrojilo, moglo bi se reći da je bilo neriješeno, rekao je Basar.

  Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Ogulina Tomislav Lipošćak zahvalio je biračima, koji su dali glas Kolindi Grabar-Kitarović.

  -Kao predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Ogulina mogu reći da sam iznimno zadovoljan rezultatom u samom gradu Ogulinu. Uz visoku izlaznost od 62 posto, kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović ostvarila je rezultat od 55 posto. Ovo su treći izbori u nizu, izbori za Europski parlament i prvi i drugi krug predsjedničkih izbora, u kojima kandidati, koje podržava HDZ, dobivaju u Ogulinu najveći broj glasova, To je jedna poruka nama u Gradskoj organizaciji HDZ-a, koja nam daje optimizam i vjetar u leđa, istaknuo je Lipošćak.

  Predsjednica Gradske organizacije HDZ-a grada Karlovca Marija Jelkovac kazala je da je Karlovac bio treći grad u Hrvatskoj po izlaznosti.

  -Htjela bih istaknuti veliku izlaznost u gradu Karlovcu i posebno zahvaliti onima koji su dali glas Kolindi Grabar-Kitarović. Karlovac je sedmi grad od velikih županijskih centara, koji se pokazao kao snaga HDZ-a. Moram reći da je kampanja bila personalizirana. Čestitam novom predsjedniku Zoranu Milanoviću i želim da bude predsjednik svih građana Hrvatske, rekla je Marija Jelkovac.

  Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije Damir Jelić najprije je govorio o situaciji u Dugoj Resi, a zatim u cijeloj županiji.

  -U Dugoj Resi smo pobijedili, jednako tako u Bariloviću, Bosiljevu, Generalskom Stolu i Netretiću. Moram zahvaliti svima u HDZ-u, ali i u strankama koje nas podržavaju te svim građanima na izlaznosti. Karlovačka županija imala je najbolju izlaznost u Hrvatskoj. To je uistinu bio praznik demokracije, koji se dogodio, kazao je Jelić.

  Predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Nada Murganić zahvalila je svima koji su izašli na izbore.

  -Pokazalo se po ovoj izlaznosti, koja je bila 55 posto na razini cijele Hrvatske da građani vole birati svoje predsjednike i da su za to zainteresirani. Naša kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović osvojila je 45,27 posto i taj rezultat nije bio dovoljan, pobijedio je Zoran Milanović i ja mu na tome čestitam, istaknula je Murganić.

  Damir Jelić odgovorio je na novinarsko pitanje kako komentira minimalnu pobjedu Zorana Milanovića u Karlovcu.

  -Kako je rekla Marija Jelkovac, to je personalizirano pitanje. 70 posto je ta poruka personalizirana priča, 20 posto je to poruka svim politikama, a deset posto je to poruka nama koji smo sada ovdje. Izvlačiti na tih deset posto euforiju ljevice u Karlovcu ili desnice u Ogulinu, sami procijenite koliko je to realno, kazao je Jelić.

  Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Damir Jelić rekao je da će županijski HDZ danas na sastanku u središnjici predstavljati Nada Murganić. (b.o.)

  Foto: Igor Čepurkovski