Najveći godišnji skup osoba s invaliditetom

Predstavnici USKA-e na 28. Hrvatskom simpoziju osoba s invaliditetom

VIŠE IZ RUBRIKE

Simpozij

Programom je predviđena rasprava o nekoliko tema: zapošljavanje, inkluzivno obrazovanje, sport za osobe s  invaliditetom i položaj žena s invaliditetom

Predstavnici Udruge slijepih USKA predsjednik Mirsad Bećirović i tajnca Romija Radočaj Naglić uz ostale predstavnike udruga osoba s invaliditetom s područja Karlovačke županije, predsjednicu UOSIKAŽU Gordana Jurčević te potpredsjednicu Udruge invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Duga Resa Josipom Urem sudjeluju na 28. hrvatskom simpoziju osoba s invaliditetom u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH. Najveći godišnji skup osoba s invaliditetom u regiji o temi "Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom – o nama uvijek s nama - od slogana do realnosti" svojom je nazočnošću uveličao predsjednik RH Zoran Milanović.  Moderatorica Simpozija predsjednica je SOIH-a,  Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske ujedno i počasna predsjednica Udruge slijepih USKA Marica Mirić koja je nakon uvodnog govora uručila zahvalnicu Pravobraniteljici za osobe s invaliditetom Anki Slonjšak.

Program Simpozija tematski se odnosi na područja: zapošljavanje, inkluzivno obrazovanje, sport za osobe s  invaliditetom i položaj žena s invaliditetom.

Drugi dan Simpozija održat će se Konferencija „Zajedno znanjem“ pod motom „Nije znanje znati, već je znanje  dati“. Konferencija se održava u okviru Razvojne suradnje u području centara znanja za društveni razvoj Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, kao rasprava o uključivanju organiziranog civilnog društva iz programskog područja svakog Centra znanja u stvaranje uključive i solidarne Hrvatske, digitalne Hrvatske i zelene i održive Hrvatske.

Dvodnevni simpozij održava se u Hotelu Diplomat u Zagrebu pod pokroviteljstvom predsjednika RH, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Zagreba.