Prvi Karlovački

Predstavnici karlovačkog HDZ-a i Zajednice žena “Katarina Zrinski” donirali Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor

Autor: Sunčica Laić

20.12.2020

Politika

Solidarnost i ljubav definitivno su najbitniji segmenti naših života, poručio je predsjednik karlovačkog HDZ-a, Damir Mandić

Povodom Međunarodnog dana ljudske solidarnosti, predstavnici Gradskog odbora HDZ-a grada Karlovca predvođeni predsjednikom Damirom Mandićem i predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ grada Karlovca Andreja Navijalić danas su posjetili i donirali Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor.

-Posjetili ovu ustanovu da bismo pokazali kako i u ovo teško vrijeme pogođeno pandemijom koronavirusa možemo i znamo dijeliti radost darivanja, radost Božića, a isto tako i onu ljudsku solidarnost prema onima kojima je to najpotrebnije.

Zajednica žena „Katarina Zrinski“ grada Karlovca, Gradski odbor i cijela organizacija HDZ-a, organizirali smo akciju prikupljanja higijenskih potrepština i novčanih donacija za potrebe ovog dječjeg doma. Tom prigodom prikupljene su dosta velike količine i potrepština i financijskih sredstava i vjerujem da će ravnateljica znati na što ih može najkorisnije upotrijebiti, naglasila je Navijalić.

Predsjednik karlovačkog HDZ-a, Damir Mandić istaknuo je kako je to onaj dio njihovog političkog djelovanja gdje pokazuju da znaju prepoznati i razumiju sve one kojima je bilo kakav oblik pomoći potreban.

-Iako se ovdje radi o instituciji, znam da će sve ove potrepštine i ova donacija pomoći prije svega korisnicima, a onda i svim djelatnicima u domu. Danas je Međunarodni dan solidarnosti, ali je i četvrta nedjelja došašća, simbolički nedjelja ljubavi, kazao je Mandić poručivši kako su „solidarnost i ljubav definitivno najbitniji segmenti naših života.“

Na ovoj humanitarnoj gesti uime korisnika i djelatnika Centra zahvalila je ravnateljica Nataša Horvat, te dodala:

-Znam kako se zapravo nitko ne voli na neki način poistovjetiti donacijama i interakcijom sa djecom kada se navodi da je to u političke svrhe, međutim sama politika treba služiti svojoj zajednici i brinuti o svojim žiteljima, tako da svakako ovaj dio treba gledati u tom kontekstu. Nama će ova humanitarna pomoć itekako dobro doći, djeca ovdje jesu zbrinuta i njima uvijek treba i više od onoga što im se može pružiti u onoj primarnoj skrbi. Stoga još jednom od srca hvala, a da i ne spominjem koliko je ovo bitno upravo u ovoj zadnjoj nedjelji došašća i u ovom danu solidarnosti, zaključila je Horvat.

Foto: (sl)