Prvi Karlovački

Predstavnici HNS-a grada Karlovca i Duge Rese obilježili Dan antifašističke borbe

Autor: Sunčica Laić

22.06.2020

Politika

Gradske organizacije HNS-a grada Karlovca i Duge Rese danas su obilježili Dan antifašističke borbe.

Kandidati na listi HNS-a za 7. izbornu jedinicu, predsjednik GO HNS-a Duge Rese Dražen Benković, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Elvira Radočaj i tajnica Ženske inicijative i Mladih HNS-a Josipa Urem, te članovi HNS-a Duge Rese, položili su lampione kod spomenika antifašističke borbe u parku Dr. Franje Tuđmana u Dugoj Resi.

Na spomeniku antifašizmu u karlovačkom perivoju, te na spomeniku hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata svijeće su zapalili predstavnici Gradske organizacije HNS-a Karlovac predvođeni predsjednikom organizacije Žarkom Latkovićem, ujedno i kandidatom na listi HNS-a za 7. izbornu jedinicu.

Naglasili su kako obilježavanjem žele podsjetiti na sve one koji su dali svoje živote za borbu protiv fašizma i utkali svoje živote u slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

-HNS Karlovačke županije je ovime želio naglasiti da je antifašizam jedna od temeljnih vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske, vrijednost koju svaka civilizacija treba njegovati. Kako je i bivši predsjednik RH Stjepan Mesić jednom rekao „antifašizam je otac Domovinskog rata“, tako se i mi prisjećamo svih onih koji su u povijesti dali svoj život za slobodu i jednakost svih u Hrvatskoj. Danas više nego ikada potrebno je dići glas protiv desnih ekstremista, koji nas negiranjem antifašizma žele vratiti u mračnu prošlost. Vrijeme da govorimo o društvu budućnosti, koje se temelji na obrazovanju, ekonomskom rastu i poštivanju prava svih pojedinaca na slobodu i dostojanstvo, poručuju iz HNS-a.

 

Autor: Sunčica Laić