Prvi Karlovački

Predstavnici HDZ-a zapalili svijeće ispred Spomenika hrvatskim braniteljima

Autor: Branko Obradović

04.08.2021

Politika

Priopćenje HDZ-a Karlovačke županije

Priopćenje donosimo u cjelosti.

“Prisjećajući se dana kada su nam hrvatski branitelji omogućili stoljetni san o demokraciji i slobodi, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26.obljetnice VRO Oluja zapaljene su svijeće ispred Spomenika hrvatskim braniteljima u Karlovcu.
U spomen na sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu svijeće su zapalili: predsjednica Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić, županica Martina Furdek-Hajdin, gradonačelnik i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a grada Karlovca Damir Mandić, saborska zastupnica Maja Grba-Bujević, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” Karlovačke županije i tajnik Gradske organizacije HDZ-a grada Karlovca Tihomir Mamić, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Karlovačke županije Ivan Uđbinac, potpredsjednik Gradske organizacije HDZ-a i predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca Marin Svetić i predstavnici mladeži.
Izjave:
-Damir Mandić: Vojno – redarstvena operacija Oluja jedna je od najsjajnijih borbi Hrvatske u Domovinskom ratu. Osim što je oslobođen hrvatski teritorij, stvoreni su uvjeti za povratak mnogih prognanika koji su bili prognani sa svojih ognjišta. Ta pobjeda je doprinijela da dođe do mirne reintegracije Hrvatskog Podunavlja.
-Tihomir Mamić – Danas se sjećamo onih koji su dali svoje živote za slobodnu i suverenu Republiku Hrvatsku, a na nama je da trajno čuvamo sjećanje na tu žrtvu te da nastavimo izgrađivati suverenu, samostalnu i slobodnu Republiku Hrvatsku.
-Nada Murganić – Svim građanima RH čestitam Dan domovinske zahvalnosti, Dan branitelja. Želimo posebno naglasiti zahvalnost prema žrtvi naših branitelja, stvorivši slobodnu, demokratsku državu. Na tim temeljima imamo obvezu graditi suvremeno i odgovorno društvo u kojem će svaki čovjek pronaći ljepotu življenja. Uz sjećanje na te dane, kada smo bili posebno ponosni, sjećamo se i onih koji su u toj žrtvi izgubili svoje živote. Posebno smo u brizi za onima koji su nestali te želimo da njihove obitelj pronađu mir i da riješe dugogodišnju agoniju. Vlada Republike Hrvatske i Hrvatska demokratska zajednica i svi mi živimo i radimo u tom pravcu.
HDZ Karlovačke županije