Prvi Karlovački

Predstavnici HDZ-a odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu

Autor: Branko Obradović

05.08.2020

Karlovac

Komemoracija održana kod spomen obilježja na Trgu hrvatskih branitelja

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja v.d.predsjednice Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” Karlovačke županije Tihomir Mamić, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić sa suradnicima, ispred Gradske organizacije HDZ-a grada Karlovca Marin Svetić, predsjednica Temeljnog ogranka HDZ-a Novi Centar Marija Tufeković, županijska i gradska Mladež HDZ-a predvođena predsjednicima Matijom Katićem i Anom Hajsan zapalili su svijeće u čast svih poginulih branitelja iz Domovinskog rata.

-S ponosom se sjećamo akcije Oluja i na sve naše branitelje koji su izveli ovu vrhunsku operaciju koja je bila kruna oslobađanja naše Hrvatske. Stvorili smo samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku, zemlju stabilnosti, sigurnosti i blagostanja. Sjećamo se sa tugom svih onih koje smo na putu stvaranja slobodne Hrvatske izgubili. Svim braniteljima čestitam Dan branitelja, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i svima onima koji su zaslužni za stvaranje države, istaknula je v.d.predsjednice ŽO HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić.

-Prije 25 godina hrvatska vojska i policija su pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u sklopu vojno – redarstvene operacije Oluja krenule u konačno oslobađanje okupiranih područja RH. Operacija takvih razmjera nažalost sa sobom nosi i ogromne žrtve. Živote je u toj operaciji ostavilo 239 sudionika operacije, a ranjenih je bilo i nekoliko puta više. Danas taj dan obilježavamo i slavimo kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Danas se isto tako sjećamo i odajemo počast svima onima koji su svojim sudjelovanjem u toj operaciji doprinijeli da danas imamo modernu, suvremenu, samostalnu i europski priznatu hrvatsku državu, s posebnim pijetetom i odavanjem počasti onima koji su utkali svoje živote u temelje moderne hrvatske države, istaknuo je predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” Karlovačke županije Tihomir Mamić.