Prvi Karlovački

Predstavnice Međunarodnog festivala folklora Karlovac na kongresu CIOFF-a u Čileu

31.10.2019

Karlovac

Predstavnice Međunarodnog festivala folklora u Karlovcu Kristina Medarić i Ivana Moškun Štefanac borave ovih dana u Čileu gdje sudjeluju na Svjetskom kongresu i Generalnoj skupštini CIOFF®-a krovne svjetske folklorne festivalske organizacije

Predstavnice Međunarodnog festivala folklora u Karlovcu Kristina Medarić i Ivana Moškun Štefanac borave ovih dana u Čileu gdje sudjeluju na Svjetskom kongresu i Generalnoj skupštini CIOFF®-a krovne svjetske folklorne festivalske organizacije, a čije je svečano otvorenje upriličeno sinoć. Jučer su se sastale s veleposlanicom RH u Čileu Mirom Martinec. One su dio peteročlane hrvatske delegacije koju čine još predsjednik CIOFF®-a za Hrvatsku Enrih Merdić, predstavnica CIOFF® mladeži Manuela Kelava i predstavnica zagrebačke Međunarodne smotre folklora Ivana Mihajlic, a Kristina Medarić ujedno je u svojstvu tajnice CIOFF®-a Hrvatska.

Posebno za tu prigodu Međunarodni festival folklora Karlovac izdao je prigodnu brošuru na engleskom jeziku i video materijale koje obuhvaćaju i popratne manifestacije koje se odvijaju u sklopu festivala u Karlovcu, primjerice Okusi svijeta, a koje će biti podijeljene sudionicima kongresa.

U glavnom gradu Santiagu CIOFF® je na kongresu i skupštini, koji traju do 4. studenog, okupio predstavnike 102 zemalja svojih članica, raspravljat će se aktualne teme po pitanju očuvanja nematerijalne baštine, radit će na boljem umrežavanju festivala i podizanju kvalitete festivala te tražiti nove atraktivne folklorne skupine diljem svijeta pa ne sumnjamo da ćemo već u srpnju iduće godine imati prilike vidjeti još jedno sjajno izdanje Međunarodnog festivala folklora u Karlovcu. (b.o.)