Prvi Karlovački

Predstavljeni projekti Bosiljeva i Duge Rese: “Bez pomoći ove Vlade kapitalne projekte ne bi mogli realizirati”

Autor: Sunčica Laić

19.06.2020

Politika

Pozivamo sve birače da 05. srpnja podrže program HDZ-a, da daju glas našoj najjačoj stožernoj stranci u RH, stranci koja vodi brigu i drži do Karlovačke županije, poručuju HDZ-ove Sandra Ulaković i Jadranka Golubić

Na projekte koji su realizirani u dosadašnjem mandatu ili su u planu na području Duge Rese i općine Bosiljevo, osvrnule su se danas predsjednica dugoreškog  HDZ-a, Jadranka Golubić i predsjednica Općinske organizacije HDZ-a Bosiljevo, Sandra Ulaković.

Jadranka Golubić istaknula je kako su projekti koji su od izuzetne važnosti za razvoj njihovog grada predloženi od strane dugoreškog HDZ-a dobili podršku Vlade RH i uvršteni u županijske projekte „407 za 047“.

-Jedan od značajnijih svakako je projekt Aglomeracije Karlovac-Duga Resa, projekt izgradnje vodno komunalne infrastrukture čija ukupna vrijednost je 414 milijuna kuna, zatim projekt energetske obnove Specijalne bolnice za produženo liječenje u ukupnoj vrijednosti od 10,4 milijuna kuna, energetska obnova OŠ Vladimir Nazor vrijedna 3,6 milijuna kuna, kao i vrlo značajan projekt dovršetak izgradnje čvora Novigrad u ukupnoj vrijednosti od 110 milijuna kuna, naglasila je rekavši kako se radi o impozantnim brojkama.

-Bez pomoći Vlade RH svakako ove kapitalne projekte ne bi mogli realizirati, a svi oni su u skladu s ključnim točkama programa HDZ-a za predstojeće izbore, od ulaganja u modernizaciju zdravstvenog i obrazovnog sustava, ulaganja u ravnomjeran regionalni razvoj i infrastrukturu…To je put kojim želimo ići, to je put za socijalnu sigurnost, za perspektivnu budućnost, ekonomsku suverenost, osnaženu državnost i globalnu prepoznatljivost. Polazeći od do sada svih ostvarenih rezultata i na temelju dosadašnjih iskustava, HDZ spreman je opet preuzeti odgovornost, osobito u izazovnim vremenima koja su pred nama. Želimo zajedno s našim građanima nastaviti izgrađivati sigurnu Hrvatsku kako bismo u drugom mandatu dodatno ubrzali njezin razvoj. Stoga pozivam sve birače da podrže program HDZ-a, da daju glas našoj najjačoj stožernoj stranci u RH, stranci koja vodi brigu i drži do Karlovačke županije, a to se može vidjeti i po zastupljenosti i pozicijama naših kandidata na listi, dok je primjerice Restart koalicija najvećem gradu u Karlovačkoj županiji dodijelila tek 11. mjesto, naglasila je Golubić.

Govoreći o realiziranim projektima na području Bosiljeva, Sandra Ulaković također je istaknula važnost uloge sadašnje Vlade u provođenju projekata kako na području čitave županije, tako i općine Bosiljevo.

-Na području općine Bosiljevo za vrijeme ove Vlade provedeno je ukupno šest projekata u vrijednosti od 1,6 milijuna kuna. u provedbi ih je još osam, a u pripremi ih je pet.

Provedeni su projekti sanacije asfaltnog kolnika na relacijama Vukova Gorica-Resnik Bosiljevski-Orišje-Ogulin, zatim dionica Malik-Grabrk u vrijednosti od 780 tisuća kuna, zatim Orišje-Lešće-Generalski Stol u vrijednosti 600 tisuća kuna. Također, uveden je besplatni bežični internet na području samog centra općine kojemu imaju pristup svi stanovnici i posjetitelji. Od ove jeseni kreće projekt predškolskog odgoja za djecu dobi od treće do sedme godine života u sklopu Područne škole Ivan Goran Kovačić. Od projekata koji su u pripremi je projekt Dodir civilizacija u koji je uključen i stari dvorac Bosiljevo. Projekt je vrijedan 75 milijuna kuna, a cilj mu je očuvanje kulturne baštine i razvoja turizma, pobrojala je Ulaković.

Istaknula je i značaj projekta KaŽu zdravlje kojemu je cilj bila nabava opreme za ordinacije primarne zdravstvene zaštite čime se smanjilo upućivanje u bolnice jer su omogućeni veći dijagnostički i terapeutski postupci na razini primarne zdravstvene zaštite.

I Ulaković je na kraju pozvala birače da izađu o5. srpnja na birališta, da daju svoj glas HDZ-u i podrže njihove kandidate na listi za VII. Izbornu jedinicu; Nadu Murganić, Maju Grbu Bujević, Mariju Jelkovac, Tomu Medveda i Tomislava Lipošćaka.

 

Autor: Sunčica Laić