75 godina rada KUD-a Sveti Juraj Duga Resa

Predstavljena monografija "Duga Reso, ljepota si naša"

VIŠE IZ RUBRIKE

Tradicija

Autorica monografije je tajnica KUD-a Dragica Svilaj, a urednik je aktualni predsjednik KUD-a Vjekoslav Tutek

U Dugoj Resi predstavljena je monografija o 75. obljetnici kulturno-umjetničkog društva Sv. Juraj Duga Resa.

Autorica monografije je tajnica KUD-a Dragica Svilaj, a urednik je aktualni predsjednik KUD-a Vjekoslav Tutek. Tutek je naglasio kako su se narodne nošnje drastično promijenile pokretanjem Pamučne industrije, koje su postale mekše, ukrašene čipkom i ostalim ukrasima.

Karlovačka županija je sufinancirala izdavanje monografije, pa je tom prigodom županica Martina Furdek-Hajdin čestitala svima koji su svojim trudom i upornošću omogućili izdavanje knjige, ali i zahvalila onima koji jesu i koji nisu danas s nama, a zaslužni su za pokretanje i djelovanje KUD-a Sveti Juraj Duga Resa.

-Iako se u današnje vrijeme čini da kulturno - umjetnička društva izumiru i da više nisu aktualni, no ovo kulturno - umjetničkog društvo prkosi tome, što smo mogli vidjeti i po nastupu djece. Samo ulaganje u našu djecu garancija su i jamstvo da će hrvatski narod sa svojom kulturom, tradicijom i običajima živjeti još jako dugo, istaknula je županica Martina Furdek-Hajdin.

Promocija je održana uz bogat program, od nastupa onih najmlađih do onih najstarijih, izloženi su ručni radovi sekcije narodnog veza i rukotvorina, kao i stare fotografije grada iz privatne zbirke građana u aranžmanu Karmen Banjavčić.