Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić"

Predstavljena knjiga Ivane Plechinger „Da sam ovo barem znala ranije”

VIŠE IZ RUBRIKE

Puna dvorana

„Da smo barem moćne životne istine znali ranije, neke teške situacije nikad nam se ne bi dogodile..."

U prepunoj Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ jučer je predstavljena nova knjiga Ivane Plechinger „Da sam ovo barem znala ranije”, a u sklopu proslave 185. rođendana knjižnice.

Ivana Plechinger autorica je bestselera „Ono što ostaje, uvijek ljubav je“, motivacijski govornik, radijska i TV voditeljica, youtuberica, pjevačica… Autorica je svoju prvu knjigu karlovačkoj publici predstavila upravo u našoj knjižnici 2016. godine.

Ideja za ovu knjigu, kako piše Ivana Plechinger u uvodnoj riječi knjige "Da sam ovo barem znala ranije", došla joj je nakon književnog gostovanja u jednoj istarskoj srednjoj školi u kojoj su je, po završetku predstavljana njezine prve knjige "Ono što ostaje, uvijek ljubav je", istarski srednjoškolci i gimnazijalci zasuli pohvalama i pitanjima. Vraćajući se u Zagreb u jednom je trenutku pomislila kako bi bilo divno da je i sama u srednjoj školi imala priliku slušati nekoga tko bi joj govorio o životu. Odnosno, pomislila je – "Da sam ovo barem znala ranije…"

„Da smo barem moćne životne istine znali ranije, neke teške situacije nikad nam se ne bi dogodile. U trenutku u kojem se suočavamo s teškoćama, nismo u stanju sagledati širu sliku, ne vidimo rješenje svojih nedaća i mislimo da nam nema pomoći. Uvjereni smo da se loše stvari događaju samo nama i da smo za to krivi sami. Da to nije tako, uvjerit ćete se kad pročitate novu knjigu Ivane Plechinger u kojoj nas svojim iznimnim optimizmom uči kako na život gledati i s druge strane. Ivana nam pokazuje putem vlastitih primjera, kako je sama proživjela i preživjela neke od najtežih životnih situacija, i ujedno daje konkretne savjete o tome kako da si pomognemo kad se idući put nađemo pred raznim izazovima koji su sastavni dio našeg životnog puta.

Nakon što je svojim prvijencem za samopomoć Ono što ostaje, uvijek ljubav je oduševila brojne čitatelje, Ivana Plechinger nudi nam nastavak svoje velike uspješnice.

Da sam ovo barem znala ranije knjiga je nakon koje ništa više neće biti isto, ni vi ni vaš život, knjiga koja će vas napokon podsjetiti na sve vaše istine koje vam mogu pomoći da živite mirnije, sretnije i pametnije. Ova jedinstvena knjiga oduševit će vas svojom iskrenošću i toplinom i primiti vas u naručje pružajući utjehu i nadu kad vam najviše budu trebale.“