Farmaceuti su odlično odradili svoj posao u Domovinskom ratu

Predstavljena knjiga "Farmaceuti i farmaceutska djelatnost u Domovinskom ratu"

VIŠE IZ RUBRIKE

    Karlovačka ljekarna organizirala je danas u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" predstavljanje knjige "Farmaceuti i farmaceutska djelatnost u Domovinskom ratu – zapisi, svjedočanstva, sjećanja, apeli". Knjigu je predstavila glavna urednica Ines Buhač, koja je istaknula da se knjigom htjela pokazati uloga farmaceuta i farmaceutske djelatnosti u Domovinskom ratu.

    -Knjiga daje pregled što su sve farmaceuti, farmaceutski tehničari i općenito farmaceutska djelatnost obavljali za vrijeme Domovinskog rata, odnosno koliko su doprinijeli da se oslobodi naša domovina. To je jedna struka na koju su građani naviknuti da pruža određenu uslugu. Nemojte zaboraviti da za vrijeme Domovinskog rata nikada niti jedan dio Hrvatske nije bio bez lijekova. Struka je bila izuzetno brzo i dobro organizirana, kazala je autorica Ines Buhač.

    O dijelu knjige, koji se odnosi na Karlovac, govorile su autorice tekstova Jasna Bakale, Jasminka Tomičić, Dubravka Tokić, Renata Lucijanić i Božena Holjevac. Predstavljanju knjige prisustvovale su zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar i zamjenica karlovačkog gradonačelnika Andreja Navijalić. (b.o.)

    Foto: Igor Čepurkovski