Prvi Karlovački

Predstavljena fotomonografija Karlovačkog vokalnog okteta

Autor: Branko Obradović

18.11.2019

Karlovac

To je bila završna aktivnost u sklopu obilježavanja 60 godina djelovanja okteta

Promocija fotomonografije Karlovačkog vokalnog okteta pod nazivom “Da se ne zaboravi” održana je danas u Gradskom kazalištu Zorin dom. To je bila završna aktivnost u sklopu obilježavanja 60 godina djelovanja okteta.

-Godinu dana proslavljamo našu 60. godišnjicu. Prije točno godinu dana održali smo svečani koncert ovdje u Zorin domu povodom 60 godina djelovanja. Ovo je točka na i naše proslave i ulazimo u novo desetljeće s fotomonografijom, koja nosi naziv “Da se ne zaboravi”, rekao je predsjednik Karlovačkog vokalnog okteta Ivica Sertić.

Voditeljica Karlovačkog vokalnog okteta je Irena Božičević, koja je ravnateljica Gradskog kazališta Zorin dom. Božičević je istaknula da voli raditi s muškim glazbenim sastavima.

-Gledajte, meni to nije prvi put, radila sam i s klapom Furešti. Uostalom, s muškarcima je lakše raditi, što im se kaže oni naprave. Nemaju previše zahtjeva i sve što zamisli, ja s njima ostvarim. Karlovački vokalni oktet je tradicija koju treba čuvati, kazala je Irena Božičević.

Fotomonografiju je predstavio urednik Ivica Sertić, a prikazan je i kraći film o oktetu. Pod vodstvom Irene Božičević Karlovački vokalni oktet izveo je kraći program, koji je počeo “Pjesmom Karlovcu”. (b.o.)