Predstavljen zadnji dio avanturističke trilogije "Peta dimenzija"

VIŠE IZ RUBRIKE

  „Vrijeme snova“ treći je nastavak trilogije Tomislava Beronića „Peta dimenzija“ koji je predstavljen u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić.

  -Trilogija je idejno započeta 2014. godine, šest godina je trajalo cijelo moje književno putovanje. Zanimljivo je što u početku nisam mislio da će to biti trilogije, dok je još prva knjiga bila u pripremi za tisak ljudi su tražili nastavak i tu je kraj cijele priče. To je i najveća neobičnost moje trilogije, kraj nije na kraju treće, nego na kraju druge knjige. Treći dio je nastao tako što mi je netko predložio da napišem cijelu trilogiju. Pošto se između zadnjeg i predzadnjeg poglavlja treće knjige nalazi raspon od dvije godine, tu sam ubacio priču koja je ispričana u trećem, zadnjem nastavku. Onaj tko želi može prestati čitati kada god želi, ali oni koji žele znati više mogu pročitati i treću knjigu, istaknuo je autor knjige Tomislav Beronić.

  Uz zadnji nastavak trilogije predstavljena je i druga zvučna knjiga „Tajanstveni tekton“ koja je nastala u suradnji s Udrugom slijepih USKA. Prijateljstvo između autora i Udruge slijepih traje već 15 godina, okrunjena je sa suradnjom na zvučnoj knjizi i vrijednim priznanjima i nagradama.

  -Prva je knjiga dobila nagradu za najbolji SF roman 2016. godine. U siječnju prošle godine sam dao autorska prava za snimanje drugog nastavka trilogije "Tajanstveni tekton", a na promociji zadnjeg nastavka uručujem prava i za zvučnu obradu te knjige.  

  U okviru ovog multimedijskog događaja posjetitelji su mogli razgledati i postav slika Zdravka Valentina Novosela na temu "Pete dimenzije". (ma)

  foto: d.n.