Kroz projekt će se svi zaposlenici „Koraka“ educirati na području seksualnog nasilja i to za rad sa odraslima, te za rad sa djecom

Predstavljen novi projekt Ženske grupe Korak pod nazivom „Korak do podrške“

VIŠE IZ RUBRIKE

  Novi projekt Ženske grupe Korak pod nazivom „Korak do podrške“ predstavila je danas psihologinja i voditeljica projekta, Davorka Bišćan.

  -Kroz posljednjih godinu dana primijetili smo značaj porast korisnika i korisnica koje su žrtve seksualnog nasilja i onda smo odlučili kroz ovaj projekt osnažiti naše resurse na način da ćemo biti polaznici dviju edukacija. Za to smo za sada angažirali dvije institucije, istaknula je Bišćan.

  Tako će se, kako je pojasnila, kroz mjesec ožujak svi zaposlenici „Koraka“, njih 11, educirati na području seksualnog nasilja i to za rad sa odraslima, te za rad sa djecom.

  -Prvi će edukatori biti iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka i oni će nas učiti o seksualnom nasilju nad djecom i među djecom, a kasnije će nas jedna stručnjakinja iz područja seksualnog nasilja iz Beograda educirati za rad s osobama koje imaju iskustva seksualnog nasilja.

  Mi i sada kroz naše sklonište i savjetovalište radimo sa osobama koje imaju iskustva seksualnog nasilja i uvidjeli smo potrebu da im još više pomognemo i specijaliziramo se uže na tom području. Ženska grupa "Korak" radi sa svim oblicima nasilja, a seksualno nasilje je dosta zastupljeno među našim korisnicama samo što za razliku od nekih organizacija koje se primarno bave seksualnim nasiljem, mi u „Koraku“ kod naših korisnica to seksualno nasilje otkrijemo tek s vremenom, rekla je između ostalog Bišćan.

  Naglasila je i kako će u sklopu projekta educirati i jednu skupinu osnovnoškolaca, njih otprilike 20-ak i napravit će jedan preventivni program na području seksualnog nasilja kako bi ih educirali da prepoznaju što je nasilje, što je seksualno nasilje, koja ponašanja su dozvoljena a koja nisu i kako bi, kako je navela, napravili naše društvo puno snažnijim nego što jest.

  Ovaj projekt vrijedan 74 tisuća kuna financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a rok trajanja je šest mjeseci. (sl)

  Foto: (ič)