Prvi Karlovački

Predstavljen novi broj časopisa “Svjetlo”

02.12.2019

Karlovac

Glavna tema dvobroja je otvorenje Muzeja Domovinskog rata

Ogranak Matice hrvatske Karlovac organizirao je danas u Gradskom kazalištu Zorin dom predstavljanje novog broja časopisa “Svjetlo”. Časopis uređuje uredništvo u kojem su glavna urednica Marina Marinković te Jasmina Milovčić i Antonio Bosio. Predsjednica karlovačkog ogranka Matice hrvatske Hrvojka Božić istaknula je da se nastavlja kontinuitet izlaženja “Svjetla”.

-Pred nama je 3-4 dvobroj za 2019. godinu. U radu na ovom dvobroju sudjelovalo je devetnaest autora, a ovaj broj posvećen je otvorenju Muzeja Domovinskog rata Karlovac – Turanj. Kontinuitet izlaženja se nastavlja. Važno je spomenuti da je ovaj broj objavljen pod novom uredničkom palicom doktorice znanosti Marine Marinković, a novi član uredništva je Antonio Bosio, rekla je Hrvojka Božić.

Glavna urednica Marina Marinković kazala je nešto više o sadržaju novog broja časopisa “Svjetlo”.

-Novi broj, kao i do sada, donosi niz zanimljivih i vrlo raznovrsnih priloga. Tema ovog broja važna je ne samo za karlovačku sredinu, ona nadilazi okvire Karlovačke županije, a riječ je o Muzeju domovinskog rata iz pera autorice Hrvojke Božić. Moram još istaknuti tematsku cjelinu posvećenu 440. rođendanu grada Karlovca. Tu se javilo nekoliko autora s nizom zanimljivih priloga. Predstavljamo književnu nagradu “Zdravko Pucak”. Donosimo priče, koje su pobijedile na jubilarnom dvadesetom natječaju za kratku priču “Zlatko Tomičić” Književnog kruga Karlovac. Proširili smo krug naših suradnika i izvan Karlovca i nadamo se da će takva tendencija biti i dalje, da nam se uz stalne suradnike javljaju i mnogi drugi, rekla je glavna urednica Marina Marinković.

U ime grada Karlovca predstavljanju novog broja Svjetla prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić. (b.o.)