Prvi Karlovački

Predstavljen novi broj časopisa “Svjetlo”

Autor: Branko Obradović

17.11.2020

Kultura

Ogranak Matice Hrvatske u Karlovcu predstavio novi broj časopisa, koji četverobroj

Ogranak Matice hrvatske u Karlovcu predstavio je danas u svojim prostorijama novi broj časopisa “Svjetlo”. Časopis su predstavili članovi uredništva, glavna urednica Marina Marinković te Jasmina Milovčić i Antonio Bosio. Glavna urednica Marina Marinković istaknula je ova godina različita od drugih i da je umjesto dva dvobroja objavljen četverobroj.

-Prvi dvobroj trebao je biti objavljen u svibnju, ali smo morali odustati zbog pandemije. Sada smo objavili jedini ovogodišnji broj, umjesto dva planirana, ali ne možemo održati, već po tradiciji, promociju u Gradskom kazalištu Zorin dom, već putem ove konferencije za novinare predstavljamo novo “Svjetlo”. U prvom dijelu su književne teme, a predstavljena je Hrvatska književna nagrada Grada Karlovca “Zdravko Pucak” i dobitnica ovogodišnje nagrade Magdalena Mrčela iz Splita. Karlovački ogranak Matice hrvatske objavio je nedavno njenu zbirku pjesama “Kvadratna jednadžba”. U tom dijelu časopisa predstavljamo i natječaj Književnog kruga Karlovac za kratku priču “Zlatko Tomičić”, kazala je glavna urednica “Svjetla”.

Marina Marinković kazala je da su u novom broju prisutni uz lokalne autore i autori izvan Karlovca te da se povećava broj suradnika. U ovom broju časopisa je i “Karlovačka povjesnica”, koja ima niz zanimljivih članaka.