Prvi Karlovački

Predstavljen mural posvećen Miši Hrastovu i SJP Grom – odana počast poginulim braniteljima

Autor: Marta Marinović

21.09.2021

Karlovac

Na dostojanstven, ponosan i častan način predstavljen je mural posvećen Mihajlu Miši Hrastovu i znakovlju Specijalne jedinice policije Grom Karlovačke županije, koji se nalazi kod podvožnjaka između gradskih četvrti Rakovac i Grabrik.

Zahvalan sam svima vama koji ste došli, hvala što prisustvujete otvorenju ovog murala koji je stvoren za sve naše hrvatske branitelje, za sve naše dečke koji su poginuli za grad Karlovac i civile. Svima njima nek je vječna slava i hvala, rekao je Mišo Hrastov na otvorenju murala.

Mural su vrijedno radili članovi Bad blue boys-a u zajedništvu sa pripadnicima Udruge Specijalne jedinice policije Grom Karlovačke županije.

Ovaj mural nije posvećen samo Miši, nego i ostaloj našoj braći koja su poginula, koja su dala svoje zdravlje da bi mi danas ovdje stajali, rekao predsjednik Udruge Specijalne jedinice policije Grom Karlovačke županije Josip Slaćanin.

Mural je ujedno podsjetnik na borbu, žrtvu i hrabrost koju su naši borci pokazali tijekom Domovinskog rata.

Ovo je bio obrambeni rat, nas su napali, mi smo se branili i obranili. Pobijedili smo. Domovinski rat je ispravan rat, mi smo čisti pred vama, Bogom i pred svima, nadodao je Slaćanin.

Na predstavljanju su svečano izložene i sve ratne zastave svih specijalnih postrojbi iz cijele Hrvatske, odnosno izložene su 23 ratne zastave. Nakon predstavljanja murala, na Koranskom mostu zapaljene su baklje kako bi se odala počast svim herojima. Karlovačko Gradsko vijeće razmatra ovaj most nazvati Most Specijalne jedinice policije Grom.

Foto: Dinko Neskusil