U sklopu 50. malonogometnog turnira u ponedjeljak počinje turnir gradskih četvrti i mjesnih odbora

Predstavljen 50. jubilarni malonogometni turnir

VIŠE IZ RUBRIKE

  U Sportskoj dvorani na Rakovcu danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen jubilarni 50. malonogometni turnir. Ovogodišnji turnir počinje u ponedjeljak, 17. prosinca turnirom gradskih četvrti mjesnih odbora. Ispred tvrtke Mladost na pressici je govorio Tomica Belavić.

  -Organizator turnira je Nogometni savez Karlovačke županije, a suorganizatori su Grad Karlovac i tvrtka Mladost. Zadaća je tvrtke Mladost da osigura dvoranu i sve što je tehnički potrebno za natjecanje i da vodi brigu o sigurnosti. Naš zadatak je i da pripremimo nagrade, rekao je Belavić.

  Predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije Dario Mrzljak istaknuo je da će na turniru gradskih četvrti i mjesnih odbora nastupiti 26 momčadi.

  -Ovo je najstariji malonogometni turnir u dvorani u Hrvatskoj i htjeli smo obogatiti jubilarni turnir. U ponedjeljak, 17. prosinca počinje turnir gradskih četvrti i mjesnih odbora na kojem će sudjelovati 26 ekipa, a igrat će se u šest grupa s tri ekipe i u dvije grupe sa četiri ekipe. Pobjednici skupina plasirat će se u glavni turnir. Zatim počinje turnir registriranih klubova Nogometnog saveza Karlovačke županije, a i s tog turnira najbolje momčadi plasirat će se u glavni turnir, koji počinje 2. siječnja. Kotizacija za seniore za nastup na turniru je 600 kuna, a za veterane 400 kuna. Bit će odigran i jednodnevni turnir ženskih ekipa, a svoj turnir odigrat će i veterani registriranih klubova Karlovačke županije, kazao je Mrzljak.

  Gradonačelnik Damir Mandić kazao je da je Grad Karlovac za organizaciju turnira osigurao četrdeset tisuća kuna.

  -Zahvala svima koji su u ovih pedeset godina sudjelovali u organizaciji turnira. Novost je turnir gradskih četvrti i mjesnih odbora, mislim da je to odlična stvar. Moram istaknuti da bez Nogometnog saveza Karlovačke županije ne bi bilo moguće organizirati turnir. Grad Karlovac osigurao je za turnir četrdeset tisuća kuna, a moram reći da smo animirali gradske četvrti mjesne odbore da prijave momčadi, a mogu igrati samo igrači koji stanuju u tim gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Ove godine krenuli smo ovim putem i nastojat ćemo to održati. Tradiciju ćemo obavezno podržavati i dalje, istaknuo je gradonačelnik Damir Mandić.

  Za jubilarni 50. malonogometni turnir pojačan je i nagradni fond. Tako će prva nagrada  na seniorskom turniru iznositi 20 tisuća kuna, a na veteranskom turniru osam tisuća kuna.