Kino Edison

Predstavljanje “Projekta Rast(anak)” Laure Pribanić

VIŠE IZ RUBRIKE

Promocija

Projekcija svih sedam epizoda serijala počinje u 19 sati u nedjelju, a ulaz je slobodan

U Kinu Edison sutra, 15. listopada, će Laura Pribanić promovirati svoj diplomski projekt na drugoj godini diplomskog studija Produkcije audiovizualnih i multimedijskih projekata na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

“Projekt Rast(anak)” naziv je transmedijskog projekta o različitim vrstama i poimanjima životnih rastanaka koji objedinjuje sljedeće komponente: dokumentarni web serijal (7 epizoda, 7 rastanaka, 7 protagonista) i kratkometražni film, audio podcast intervjue sa stručnjacima (psiholozi, psihoterapeuti, sveučilišni profesori i sl.) i digitalnu zbirku anonimnih priča o rastancima.

Iako je projekt inicijalno studentskog karaktera, s obzirom na tematiku kojoj je posvećen, sve veći društveni interes za pojmove poput mentalnog zdravlja, osobnog rasta i razvoja te uključenost velikog broja suradnika, od kojih su pojedinci već medijski prepoznatljivi u javnosti i među našom ciljnom skupinom, vjerujem kako projekt može pozitivno utjecati na širok spektar ljudi, biti više od “samo studentskog projekta” s kojim ću finalizirati svoje fakultetsko obrazovanje.

Dodatne potvrde vrijednosti projekta i potencijala za uspješnost u budućnosti dobivene su još krajem prošle godine kada smo od HRT-a osvojili usluge kolora slike i postprodukcije zvuka kao nagradu na Akademijinom natjecanju PITCHADU. Uz to, na internacionalnom TV marketu NEM Zagreb 2022 projekt je odabran među TOP 3 najboljih.

S obzirom da je rođena i odrasla u Karlovcu, nakon zagrebačke pretpremijere koja je bila 9.listopada u kinu Kinoteka, odlučila je i sa svojom karlovačkom publikom podijeliti ovaj projekt.

U velikoj dvorani kina Edison u nedjelju, 15. listopada, u 19 sati održat će se projekcija svih sedam epizoda serijala. Ulaz je besplatan. Projekciji će prisustvovati i neki od protagonista serijala.

U nastavku pogledajte trailer.