Dani Draganića 2024.

Predstavljanje običaja, tradicionalne kuhinje, sportska natjecanja i zabava

VIŠE IZ RUBRIKE

Manifestacija

Općina Draganić tradicionalno organizira Dane Draganića, koji se ove godine održavaju od 24. do 25. svibnja.  U centru Draganića i na ovogodišnjoj manifestaciji organiziran je bogat popratni program.

-Nastavljamo tradiciju u kojoj predstavljamo tradicijsku kuhinju draganićkog kraja, u  društvu chefa Tomislava Špičeka u subotu 25. svibnja od 16 sati je organizirano  kulinarsko natjecanje u pripravljanju lokalne hrane „Draganićka košara – običaj i  jela plemenitih seljaka”, koje organizira KUD Sv. Juraj Draganić.  U glavnom glazbenom programu ističemo nastupe popularnog sastava Ljubavnici u petak te Ivana Zaka u subotu.

Dodatni naglasak ove godine je na zabavnim sportskim sadržajima. U suradnji  sa lokalnim udrugama osmišljeni su dodatni sadržaji i aktivnosti:, malonogometni  turni, turnir u šahu, viseća kuglana, graničar za žene, vinski maraton, najavili su organizatori.

Program u petak počinje u 14 sati, prezentacijom učenika OŠ Draganići Na mladima govor o(p)staje,  a gosti će im biti i škole Mahično i Rečica te jedna slavonska škola, predstavit će se i vatrogasci, a u programu sudjeluje i Dječji vrtić Didi. Subota je sportski dan i program počinje već u 10 sati malonogometnim turnirom, a u poslijepodnevnim satima slijede natjecanja u drugim najavljenim sportovima.

Organizatori pozivaju građane da posjete Draganić jer u programu ima za svakog ponešto.