Prvi Karlovački

Predstava “Na tragu” putuje u Split na 13. festival “Mali Marulić”

Autor: Anamarija Radočaj

29.09.2020

Kultura

Gradsko kazalište Zorin dom sudjelovat će na 13. izdanju festivala Mali Marulić sa predstavom “Na tragu” nastaloj prema tekstu “Ribe u nevolji” autorice Petre Cicvarić koja je za ovaj tekst osvojila i prvu nagradu na Natječaju za dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu Mali Marulić 2019. Predstava “Na tragu” igrat će u Splitu 30. rujna u 11 sati.

Mali Marulić, festival hrvatske drame za djecu, utemeljen je 2006. godine, a utemeljitelj i organizator je Gradsko kazalište lutaka Split. Specifičnost koncepcije Malog Marulića je u tome da potiče i promovira domaće autore za djecu, a poseban je i kao jedini festival profesionalnih kazališta za djecu u gradu Splitu i čitavoj Splitsko-dalmatinskoj županiji. Festival je natjecateljskog karaktera. Uvjet za prijavu predstave je da je ista nastala prema hrvatskom literarnom predlošku. Prijavljuju se samo profesionalna kazališta, a o nagradama odlučuje žiri sastavljen od afirmiranih umjetnika s područja kazališne, likovne i glazbene umjetnosti, teorije drame i kazališne kritike. Jedan od glavnih ciljeva Festivala je poticanje domaćeg dramskog pisma za djecu.
Po motivacijskom segmentu koji ide i prema literaturi i prema scenskoj produkciji, Mali Marulić je u Hrvatskoj jedinstven kazališni festival za djecu.