Iznimno priznanje za karlovačkog akademskog slikara

Predsjednik Zoran Milanović uručio Alfredu Krupi državno odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića

VIŠE IZ RUBRIKE

Odlikovanje

Krupa je odlikovan za osobite zasluge na području kulture te izniman doprinos promociji hrvatske likovne umjetnosti u zemlji i inozemstvu

Predsjednik Zoran Milanović odlikovao je danas zaslužne umjetnike, znanstvenike, gospodarstvenike, sportaše i udruge. Među odlikovanima je i karlovački akademski slikar Alfred Freddy Krupa, koji je primio državno odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge na području kulture te izniman doprinos promociji hrvatske likovne umjetnosti u zemlji i inozemstvu.

-Danas je ovdje tridesetak ljudi  i udruga, koji su odlikovani zbog toga što su ostvarili rezultate koji su mjerljivi. Po tome se razlikuju od svih onih koji rade, koji predano daju sebe da bi postigli nekakav cilj u zajednici ljudi koju nazivamo društvo, rekao je predsjednik Republike Zoran Milanović na svečanosti u Uredu predsjednika Republike na kojoj je uručio odlikovanja zaslužnim umjetnicima, znanstvenicima, gospodarstvenicima, udrugama, sportašima, sportskim izbornicima i trenerima.

-Svaki posao, svaka ljudska aktivnost, ako je humana i zakonita, ima svoj smisao, svoje poslanje i cilj, dodao je predsjednik Milanović te čestitajući odlikovanima na postignućima rekao da su mnogi među njima još uvijek dovoljno mladi, aktivni i puni ambiciji za nova dostignuća.

-Ono što danas nagrađujemo može nastati samo iz ambicije, osobne ljudske ambicije, od koje na kraju krajeva i sve počinje, zaključio je Predsjednik.

Za osobite zasluge u području znanosti, istraživanja, međunarodnih odnosa te izniman doprinos ugledu Republike Hrvatske i njezinom međunarodnom položaju u svijetu Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom odlikovan je akademik Ivo Šlaus.

Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića, odlikovani su: Mihael Ferić i Martin Vuković za osobite zasluge i izniman doprinos na području kulturne baštine kroz očuvanje i popularizaciju hrvatske tamburaške glazbe te afirmaciju tradicijskog i suvremenog tamburaškog stvaralaštva; Vladimir Kuraja za osobite zasluge i izniman doprinos u stvaranju i očuvanju hrvatske folklorne kulturne baštine u zemlji i inozemstvu; Slavka Pavić za osobite zasluge u kulturi dugogodišnjim stvaralaštvom amaterske i umjetničke fotografije te izniman doprinos promociji hrvatske fotografije u zemlji i inozemstvu; Vesna Leiner za izniman doprinos na području muzejske edukacije, pedagoških aktivnosti, očuvanja i promocije hrvatske kulturne baštine u zemlji i inozemstvu, te osobite zasluge u kulturnom stvaralaštvu i prilagodbi pristupa muzejskim prostorima osobama s invaliditetom; Alfred Krupa za osobite zasluge na području kulture te izniman doprinos promociji hrvatske likovne umjetnosti u zemlji i inozemstvu i Nicolas Raljević za iznimna dostignuća u promociji hrvatske dramske umjetnosti i književnosti u Francuskoj Republici.

 

Klikni za ostatak članka