Prvi Karlovački

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obišao Obrtnički sajam

02.09.2019

Karlovac

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas je došao u Karlovac na sastanak s čelnicima gradskog i županijskog HDZ-a.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas je došao u  Karlovac na sastanak s čelnicima gradskog i županijskog HDZ-a. Sastanak je održan u Aquatici, nakon kojega je premijer u pratnji ministara obišao Obrtnički sajam na ŠRC-u Korana.

Plenkoviću je ovo drugi posjet karlovačkim Danima piva u sklopu kojih se održavaju Obrtnički i Poljoprivredni sajmovi u svojstvu predsjednika Vlade. Tijekom obilaska štandova obrtnika, poduzetnika i gospodarstvenika najviše se je zadržao u izložbenom prostoru karlovačke Tehničke škole i sa zanimanjem razgledao njihov izum – električni automobil.

-Čestitam prije svega predstavnicima lokalne vlasti te svim obrtnicima koji ovdje izlažu kao i brojnim predstavnicima strukovnih škola. Konkretno, vrlo interesantno bilo je vidjeti njihov izum, električni automobil, što dodatno pokazuje i dokazuje kako kod svojih učenika profesori i mentori potiču kreativnost i inovativnost. Iako je u ovom slučaju riječ o starijem tipu vozila, vidljiv je određeni potencijal i u razvoju vozila budućnosti i to na način koji je susretljiv i kada je riječ i klimi, rekao je. Inače, cijeli Sajam djeluje odlično, moje čestitke, poručio je Plenković.

Na novinarsko pitanje što ga je najviše dojmilo,premijer je odgovorio da je to poduzetnički duh hrvatskih obitelji.

-Praktički, 90 posto ljudi koji ovdje izlažu, svoje poslove pokreću iz obitelji, poslove prenose generacijski, što samo pokazuje da imaju uz veliku podršku i veliku vjeru u sebe te na taj način doprinose gospodarstvu upravo iz nukleusa društva kojeg moramo posebno cijeniti i njegovati, zaključuje.

Nažalost jaka kiša, koja je počela padati malo prije premijerovog dolaska u Karlovac, primorala je OPG-ove, koji svoje proizvode izlažu na otvorenom dijelu ŠRC-a Korana da napuste sajam, tako da premijer Plenković nije imao priliku vidjeti što poljoprivredni nukleus društva proizvodi, čime se bave, što im onemogućava veću proizvodnju i koji su im najveći problemi u poslovanju, koje velika većina godinama pokušava riješiti, ali do sada bezuspješno. (rb)

Foto: i.č.