Prvi Karlovački

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sa suradnicima u Karlovcu razgovarao na temu nevremena

Autor: Branko Obradović

29.07.2022

Karlovac

Premijer upoznat s posljedicama nevremena koje je zahvatilo Karlovačku županiju

U četvrtak, 28. srpnja, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa potpredsjednikom Vlade RH i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom, potpredsjednikom Vlade i ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem, ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivanom Paladinom te suradnicima i saborskim zastupnicama Nadom Murganić, dr. Majom Grba Bujević te Marijom Jelkovac sudjelovao je na sastanku u Karlovačkoj županiji na temu nevremena koje je zahvatilo Karlovačku županiju u utorak, 26.srpnja.

Županica Martina Furdek Hajdin, zamjenica županice i načelnica Stožera civilne zaštite Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, karlovački gradonačelnik Damir Mandić, zamjenica gradonačelnika i načelnica Stožera CZ grada Karlovca Ivana Fočić, županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković te voditelj Centra 112 u Karlovcu Alenko Hudak izvijestili su sudionike sastanka o posljedicama nevremena koje je zahvatilo Karlovačku županiju.

Alenko Hudak je istaknuo da je više od 450 poziva bilo je upućeno prema Centru 112 tijekom i nakon nevremena te su sve dojave obrađene. Županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković izvijestio je kako je nevrijeme prošlo kroz gusto naseljeni dio županije te su u pomoć došle interventne snage iz drugih županija. Prioritet u postupanju bilo je otvaranje prometnica, a u idućih 48 sati bit će završen operativni dio uklanjanja posljedica nevremena. Županica Martina Furdek Hajdin istaknula da je nevrijeme obuhvatilo prostor od 120 kvadratnih kilometara i pokazala se sinergija službe civilne zaštite i vatrogastva.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković čestitao je na brzim reakcijama i intervencijama svih službi i obećao pomoć Vlade, a ministar Medved pohvalio je dobru organizaciju u jeku turističke sezone. Županica je zahvalila nacionalnim, regionalnim i lokalnim institucijama te stožerima na brzoj i kvalitetnoj reakciji.