Prvi Karlovački

Predobro, ali prekratko

Autor: Branko Obradović

11.06.2021

Karlovac

Škola u prirodi u Hostelu Karlovac u Selcu

Ljeto se vratilo punom snagom i brzinom u omiljeno karlovačko odmaralište u Selcu. Tišinu i pomalo nelagodnu mirnoću koju je prisilno dovela korona zamijenjena je veselom grajom i srećom karlovačkih učenika polaznika Škole u prirodi. Za vrijedno i nadasve ljubazno osoblje Hostela Karlovac u Selcu, koje se brine da dani provedeni u Selcu svima ostanu u što ljepšem sjećanju, prošla su dva zahtjevna i djecom ispunjena tjedna. Tako je danas svojim domovima krenulo 230 učenika iz osnovnih škola Cetingrad, Vojnić, Braća Seljan, Grabrik, Mahično i Rečica, koji su proveli pet dana u Selcu odrađujući dio svog školskog programa i fakultativnih aktivnosti po izboru. Dojmovi nakon boravka su gotovo isti, a evo što o boravku u Selcu misle učenici Osnovne škole Vojnić i njihove učiteljice Sandra Marčac i Ines Šoštar.

-Četvrtaši iz Vojnića uživali su u toliko dugo očekivanoj Školi u prirodi. Jako su se veselili učenju u prirodi bez knjiga i papira. Nauživali su se toplog mora i ukusne hrane u izvrsnoj kuhinji hostela kao i u izletima i aktivnostima, koje su organizirale jako simpatične Margita i Petra. Osoblje je bilo uvijek na usluzi i jako ljubazno. Ovdje kao da ništa nije problem. Svuda se osjetila briga i na svakom koraku vidljivi su veliki pomaci u organizaciji i uređenju objekta kako vani tako i unutra. Mi kao učiteljice uvjerene smo da je ovaj izlet u Selce za učenike 4.a i 4.b ostati posebna uspomena i da će se svi još dugo sjećati se lijepih uspomena. Selce je predobro, napišite prekratko, kazale su u ime učenika i svoje ime Sandra Marčac i Ines Šoštar.

I dok je jedna grupa malih Karlovčana i žitelja naše županije vratila se svojim kućama, nove grupe već su “okupirale” Hostel Karlovac. Preko 200 mladih nogometaša predvođenih predstavnicima Nogometnog kluba “Karlovac 1919” ovaj vikend imat će pune noge posla jer nastupaju na tradicionalnom natjecanju “Crikvenica cup” za najmlađe uzraste i pokušat će u konkurenciji čak 180 momčadi postignuti što bolji rezultat. U Hostelu Karlovac zadržat će se do nedjelje, a nakon njih u ponedjeljak odmaralište će napuniti 260 novih polaznika Škole u prirodi.