Udruga Karika

Predavanje - "Živjeti s celijakijom"

VIŠE IZ RUBRIKE

Celijakija i bezglutenska prehrana

Početak je u 18 sati, a predavanje će održati Hrvojka Becker, inženjerka prehrambene tehnologije

Predavanja na temu celijakije i bezglutenske prehrane u sklopu projekta Udruge Karika - "Živjeti s celijakijom", će se održati danas, u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice.

Početak je u 18 sati, a predavanje će održati Hrvojka Becker,  inženjerka prehrambene tehnologije.

Ovaj projekt provodi Udruga Karika „Živjeti s celijakijom“ financiran je od strane Grada Karlovca i Karlovačke županije i usmjeren je na unapređenje kvalitete života djece i osoba s celijakijom. Ovim projektom želi se naglasiti važnosti osiguravanja odnosno provođenja sigurne bezglutenske prehrane, kako u vlastitom domu, pa tako i u okruženju škole, ali i šire.

Na što obratiti pozornost prilikom kupnje namirnica, a na što prilikom čitanja deklaracije te kako osigurati sigurno okruženje samo su neki od primjera koji će se dodatno objasniti Becker.
Osim korisnih informacija na temu celijakije i bezglutenske prehrane, građani će na najavljenom predavanju imati priliku testirati vlastitu intoleranciju na gluten.
Osim predavanja za građane, ovim projektom također su planirana tri predavanja u osnovnim školama Karlovačke županije na kojima će se stručno školsko osoblje educirati o ovoj važnoj temi.

Hrvojka Becker je inženjerka prehrambene tehnologije, s iskustvom rada u savjetovalištu za prehranu u privatnoj poliklinici, s iskustvom rada kontrole i praćenje sustava kontrole kvalitete Odsjek prehrane (HACCP, DPP) u bolnici F. Mihaljević te je autorica i voditeljica stručnih projekata a razini Hrvatske.

Udruga Karika osnovana je 2017. godine u Karlovcu sa ciljem poboljšanja i unapređenja kvalitete života ranjivih skupina, prevencija nastanka bolesti, psihosocijalne i druge akcije za unapređenje zdravlja.
Osim projekta "Živjeti s celijakijom", Udruga Karika trenutačno provodi projekt financiran od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, "Putokaz 2" koji je usmjeren na podršku roditeljstvu.