Prvi Karlovački

Predavanje i panel diskusija pod nazivom “Psihosocijalni izazovi svakodnevnice u 21. stoljeću” sutra u Gradskoj knjižnici

Autor: Sunčica Laić

22.05.2022

Politika

Predavanje organizira karlovačka Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“

Predavanje i panel diskusija pod nazivom “Psihosocijalni izazovi svakodnevnice u 21. stoljeću” održat će se u utorak, 24. svibnja u 18.30 sati u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić”.

Obitelj i rad – dvije temeljne životne sfere koje obilježavaju identitet svakoga od nas. Unutar tih glavnih sfera, žene nerijetko preuzimaju niz različitih uloga koje se međusobno preklapaju i utječu jedna na drugu, što može dovesti do izazova u usklađivanju istih. Također, s napretkom tehnologije i mogućnosti povezivanja, te u posljednje vrijeme i zbog rada od kuće, sve su nejasnije granice između vremena za posao i vremena za život – sve je teže balansirati.

Razmišljajući o izazovima koje današnja užurbana i nepredvidiva svakodnevnica neprestano donosi pred suvremenu ženu, odlučile smo organizirati predavanje i panel diskusiju na kojoj ćemo uz vodstvo stručnjaka otvoreno podijeliti iskustva, istražiti emocije koje utječu na naše psihofizičko zdravlje te saznati kako prevenirati potencijalne negativne posljedice.

Uzimajući u obzir da je ponekad glavna prepreka u pohođenju manifestacija ovog tipa nemogućnost osiguranja adekvatne skrbi za djecu, za vrijeme predavanja, na Dječjem odjelu GK održati će se „LEGO radionica“ na koju svi sudionice predavanja mogu dovesti svoju djecu, poručuju iz Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Karlovac.