Pravaši predstavili liste i program za Karlovac i županiju

VIŠE IZ RUBRIKE

  Na današnjoj pressici Hrvatske stranke prava predstavljene su kandidacijske liste i program pravaša za lokalne izbore. Predsjednik županijskog HSP-a Željko Belanek je istaknuo da su liste nastale temeljem vrijednosti za koje se pravaši zalažu, a to su čestitost, državotvornost, osobna odgovornost i čiste ruke.

  Nositelji lista za Županijsku skupštinu i karlovačko Gradsko vijeće, Jadranko Živčić i Marinko Radočaj, kazali su da su ponosni na ljude koji se nalaze na listama, a to su obični ljudi, različitih stupnjeva obrazovanja, od radnika, inženjera do poljoprivrednika.

  -Mi ne očekujemo neke posebne mandate. Očekujemo prolaz za županijsku listu. Bit ćemo konstruktivni u radu Županijske skupštine. Kao nositelj liste sigurno neću manipulirati s pravaškim idejama, napomenuo je Živčić.

  Riječi je bilo glavnim crtama programa koji je orijentiran prema obitelji kao temelju društva i poduzetništvu. Pravaši će se zalagati za smanjenje prireza u Karlovcu, za rješavanje komunalne infrastrukture, a predlažu i niz mjera namijenjenih mladima, od davanja poslovnih prostora na korištenje do smanjenja cijena vrtića. Više je o tome govorio Stjepan Brajdić.

  Marinko Marinović još je izdvojio da se HSP zalaže za transparentnije financiranje udruga i da ključnim mjestima u upravi budu stručni, obrazovani i pošteni ljudi.

  -Za učinkovitu smo gradsku upravo, znači nova sistematizacija, racionalizacija, povećanje funkcionalnosti. Gradska uprava treba biti javni servis, napomenuo je Marinović, a izdvojio je i zalaganje za ekologiju, a protiv ovakvog načina gospodarenja otpadom.

  Na kraju je predsjednik županijskog HSP-a, Željko Belanek poručio:

  -Pozivam sve birače da ne ostanu kod kuće, da izađu na izbore i da zaokruže Hrvatsku stranku prava, ljude koji ih nikada do sada nisu iznevjerili i neće to činiti dalje. HSP zna kako, HSP je zakon.