Praslavenska glazbena priča Tice Mith i Singrlica na Starom gradu Dubovcu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Svi oni koji su propustili srpanjski koncert Tice Mith, karlovčanke Danijele Jurac i Singrlica, ali i svi oni koji ga još jednom žele doživjeti u magičnom ambijentu Starog grada Dubovca, imat će priliku u subotu, 3. rujna 2022. u 20.30 sati doživjeti skladbe nikle iz praslavenske predaje. Koncert je dio programa Muzeja grada Karlovca, a ulaz na koncert je besplatan.

    Glazbene priče inspirirane praslavenskom mitologijom izvest će pjevačica i suradnica Muzeja grada Karlovca Danijela Jurac – Tica Mith, poznati ženski vokalni ansambl Singrlice i prateći bend u sastavu Mario Igrec i Sergej Žerajić (gitare), Bernard Mihalić (bas gitara), Tomislav Jozić (klavijature) i Goran Štrbac (bubnjevi). Aranžmane za glazbu pripremio je Tomislav Jozić, voditelj i dirigent ansambla Singrlice, a jednu je skladbu aranžirao Mario Igrec, dugogodišnji član Cubisma i Zagreb Klezmer Tria.

    Dio ove posebne dubovačke priče je i izložba „The Mith – Priče, pjesme, tajne“, čiji su koautori kustosica Etnografskog odjela Muzeja grada Karlovca Nikolina Belančić Arki, pjevačica Danijela Jurac – Tica Mith i fotograf Dinko Neskusil. Ulaz na izložbu će za vrijeme trajanja koncerta biti slobodan, a trajanje izložbe je zbog velikog interesa posjetitelja produljeno do 11. rujna 2022.

    U suvenirnici Starog grada moguće je kupiti glazbeni CD Tice Mith s pjesmama koje će u subotu biti izvedene na koncertu te knjižicu s pričama koje su inspirirale izložbu „The Mith – Priče, pjesme, tajne“. Izložba i suvenirnica se mogu posjetiti u radnom vremenu Starog grada Dubovca, od utorka do nedjelje od 10 do 20 sati.