"Kada sam počela pisati nikada nisam mislila da će to doživjeti ukoričenje"

Poznata hrvatska pjevačica Danijela Martinović predstavila svoju knjigu „Šalabahter života: Neopisivo“

VIŠE IZ RUBRIKE

  Danijela Martinović se na promocije svoje druge knjige iz ciklusa "Šalabahter života" predstavila u tri riječi - pjevačica, vrckasta i lake note.

  U Gradskoj knjižnici "Ivan Goran Kovačić", poznata hrvatska pjevačica Danijela Martinović podijelila je s Karlovčanima svoja razmišljanja, životne strahove, izazove i neostvarene želje na promociji svoje druge "Neopisivo" knjige iz trilogije "Šalabahter života".

  -Neopisivo je period života u koji sam kročila. Definitivno je ovo poglavlje života koje sada živim i planiram živjeti do nekog svog "the end-a". U ovom razdoblju života slušam isključivo sebe. Poveznicu ovog naslova možemo naći i na samoj naslovnici knjige gdje se nalaze otisci mojih prstiju. To je simbol-podsjetnik koliko je svatko jedinstven i poseban, istaknula je Danijela.

  Autoricu je na pisanje potaknulo krivo medijsko interpretiranje njezinih riječi.

  -U ovom periodu života napokon mogu reći "hvala" medijima koji su me godinama krivo interpretirali i cenzurirali. Oni su sve što je nebitno stavljali na naslovnice, a ono što je bitno su izbacivali. Kako je vrijeme odmicalo, tako sam sve manje poznavala osobu u sebi koja se je pojavljivala u javnosti. Odlučila sam stati sa svim intervjuima. Puno sam proplakala i stvarno sam se osjećala loše zbog svakog lošeg i krivog medijskog prezentiranja. Javna sam osoba i mediji su mi prirodni, odnosno moram preko medija doći do publike. Htjela sam stati na kraj tom medijskom linču i jednostavno sam intuitivno počela pisati i to je nešto najljepše što mi se dogodilo.

  „Šalabahter života“ drugačija je književna forma, to su motivacijski poetski zapisi, koji iznose Danijeline poglede na svijet. (ma)

  foto: d.n.