Udruga Carpe Diem poziva sve mlade nezaposlene osobe da se prijave na besplatan online trening Job Club

Poziv na sudjelovanje u online treningu Job Club za mlade nezaposlene osobe

VIŠE IZ RUBRIKE

  Carpe Diem poziva sve mlade nezaposlene osobe  da se prijave na besplatan online trening Job Club. Online trening namijenjen je mladim nezaposlenim osobama, s ciljem osnaživanja za aktivno traženje posla. Online trening počinje 9. ožujka 2020. i završava 17. travnja 2020.

  Job Club se sastoji od ukupno 5 modula (ne uključujući uvodni dio i evaluaciju) koji su raspoređeni na šest tjedana kroz koje ćemo te voditi i savjetovati kako osvijestiti svoje vještine, kako napisati životopis i koje sve vrste životopisa postoje, koja je razlika između motivacijskog pisma i zamolbe, kako se predstaviti poslodavcu i koji su sve trikovi na razgovoru za posao. Također, održat ćemo i simulaciju razgovora za posao (telefonski ili putem video - poziva).

  • Uvod: O nama i vama!
  • Modul 1: VJEŠTINE
  • Modul 2: ŽIVOTOPIS
  • Modul 3: MOTIVACIJSKO PISMO I MOLBA
  • Modul 4: SAMOPREDSTAVLJANJE
  • Modul 5: RAZGOVOR ZA POSAO
  • Za one koji žele znati više
  • Evaluacija

  Online trening funkcionira po principu self - paced (odnosno vlastitog tempa). Međutim, sam trening je vremenski ograničen i po isteku 40 dana od početka, trening će se zaključati i pristup više neće biti moguć. Svaki modul će imati nekoliko lekcija koje će biti detaljno objašnjene, a osim toga, u sklopu svake lekcije postoji prostor za raspravu u kojoj nam možeš postavljati pitanja u vezi modula, treninga, određene teme ili bilo čega drugoga. Također, neki moduli će imati i kviz, kao i zadatak koji treba izvršiti i koji će biti uvjet za stjecanje potvrde o završetku treninga. Na raspolaganju smo za sva pitanja i odgovore tokom čitavog treninga.

  Online trening će biti proveden koristeći online platformu Thinkific. Nakon informacije o tome da si odabran/a za trening, dodijelit će ti se korisničko ime i lozinka putem kojeg ćeš moći pristupiti sadržaju. Osim toga, dobit ćeš detaljne upute kako koristiti Thinkific platformu kako bismo ti olakšali sudjelovanje!

  Trening započinje 9. ožujka 2020. godine i trajat će 40 dana. Za sudjelovanje će biti odabrano 20 sudionika/ca od kojih se očekuje aktivno sudjelovanje.

  Trenerice na online treningu su Valentina Gambiroža i Branimira Penić.

  Koga tražimo?

  Ovaj trening je baš za tebe ako si:

  • mlada nezaposlena osoba;
  • željan/a unaprijediti svoja znanja i vještine koje su važne pri traženju posla;
  • spreman/a dobiti kvalitetnu podršku od strane trenerica i povratnu informaciju na svoj životopis, motivacijsko pismo, zamolbu;
  • spreman/a izdvojiti od 1 do 2 sata tjedno za ovaj online trening kroz 6 tjedana;
  • motiviran/a i želiš što prije pronaći posao!

  Koje su prednosti ako se uključim?

  Već si sigurno mogao/la uočiti mnoge prednosti za uključivanje, ali ćemo ih i ovdje istaknuti! Ovime dobivaš:

  • besplatan trening;
  • fleksibilnost pohađanja treninga – sadržaj možeš pogledati u bilo koje vrijeme tijekom tjedna, i s bilo koje lokacije – jedino što ti je potrebno je računalo;
  • nova znanja i vještine u području aktivnog traženja posla.

  Ovo je stvarno super! Gdje da se prijavim i kako izgleda proces selekcije?

  Poziv na prijavu za sudionike/ce traje do 02.03.2020. Svi zainteresirani mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog obrasca. Ili posjeti Facebook event i tamo saznaj više informacija.

  Selekciju kandidata napraviti će trenerice, a prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni najkasnije do 03.03.2020.

  Trening započinje 9. ožujka 2020. godine i trajat će kroz šest tjedana, do 17. travnja 2020. Za sve dodatne informacije i pitanja slobodno se obratite trenericama Valentini Gambiroža i Branimiri Penić na info@jobclub.carpediem.hr

  "Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije“ projekt je kojim će se obuhvatiti 200 mladih nezaposlenih ljudi u Karlovačkoj županiji te mu je cilj povećati zapošljivost mladih nezaposlenih osoba u Karlovačkoj županiji i osigurati im bolji položaj na tržištu rada.

  Osim treninga i praćenja mladih nezaposlenih, izradit će se baza podataka u koju će biti uključeni i poslodavci, koji će mladima biti mentori nakon projekta. Ta će baza podataka biti dostupna na web stranici jobclub.carpediem.hr, koja će služiti kao posrednički servis između poslodavaca i tražitelja posla. Registrirani će poslodavci moći pristupiti toj bazi i pretraživati profile tražitelja posla.

  Projekt se provodi u sklopu EU natječaja „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja, Faza III.“ Provoditelj je udruga Carpe Diem, a partneri u projektu su Grad KarlovacHrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured KarlovacHrvatska gospodarska komora – Županijska komora Karlovac i Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Karlovačke županije. Projekt traje 24 mjeseci, od 14.5.2018. do 13.5.2020. godine, a financiran je iz sredstava Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 989.443,00 kuna.