U petak Maturijada i povorka maturanata

Povorka maturanata ipak će ići rutom koju su sami predložili

VIŠE IZ RUBRIKE

Kraj srednje škole

Program na ŠRC-u Korana počinje u 20 sati, a nastupaju Jam Beats, Maroco band i Ljubavnici

Karlovački i dugoreški maturanti, njih 793, u petak, 26. svibnja, na tradicionalnoj Maturijadi će se oprostiti od srednje škole. Maturanti se okupljaju od 18 sati na Vunskom polju, a povorka kreće u 19 sati. Na presici je najavljeno kako će ove godine zbog radova u središtu grada, povorka će ići nešto drugačijom rutom. Od Vunskog polja povorka trebala je prvotno krenuti desno Šetalištem Josipa Marohnića, zatim lijevo na prilaz Korani, opet lijevo na Ulicu Frana Kurelca, zatim Smičiklasovom, lijevo u Domobransku ulicu do kružnog toka Rakovac, desno u Ulicu Rakovac, desno u Ulicu I. Kršnjavog, lijevo na Ulicu I. Kršnjavog u smjeru raskrižja s Ulicom Rakovac, zatim ravno Ulicom 13. srpnja do ŠRC-a Korana.

Naknadno tijekom dana maturanti su poslali otvoreno pismo medijima i Županiji u kojoj su izrazili svoje nezadovoljstvo rutom i predložili svoju, koja je na kraju i prihvaćena.

Tako je na usvojenu molbu maturanata, a u dogovoru s gradom Karlovcem i PU karlovačkom, promijenjena ruta kojom će se u petak, 26.5.2023, kretati povorka maturanata.

Maturanti će tako na kraju ići ovom rutom: Vunsko polje -pored Tehničke škole prema Sokolskom domu - do Glazbenog paviljona  - šetalištem dr. Franje Tuđmana dalje do spomenika žabi - Korzom - Domobranskom - do ŠRC-a Korana.

Program na ŠRC-u Korana počinje u 20 sati, a nastupaju Jam Beats, Maroco band i Ljubavnici, najavio je Damir Biondić ispred tvrtke Feltrin koja je izvršni organizator.

Program je najavljen danas u Karlovačkoj županiji koja je glavni organizator Maturijade, u suradnji s Gradom Dugom Resom i Gradom Karlovcem.

Pročelnica za društvene djelatnosti u karlovačkoj gradskoj upravi Draženka Sila Ljubenko poručila je maturantima da paze na sebe zbog mnogih otvorenih gradilišta u središtu grada.

-Mi smo svake godine ponosni na maturante zato i sudjelujemo u organizaciju ove manifestacije, dodala je Sila Ljubenko.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, pridruživši se apelu gradske pročelnice maturantima, ujedno im je čestitala na završetku srednje škole, ali i njihovim profesorima.

Onima koji se pripremaju za mature zaželjela je da ih što bolje riješe, a onima koji kreću na tržište rada da nađu posao u skladu sa svojim kvalifikacijama.

Organizatori su zaželjeli maturantima dobru zabavu i naravno da ih vrijeme u petak posluži.

U ime maturanata zahvalila je gimnazijalka Lucija Čurjak, istaknuvši da ovakvu Maturijadu imaju rijetki.

Pozvala je građane da podrže gimnazijalce u petak u podne kad će u šancu ispod Glazbenog paviljona otplesati Salonsko kolo